Herkes Neden Öğretmen Kesildi Başımıza?
21
●1.142
- 04-06-2022, 12:19:16ben bilgi verdiklerinide düşünmüyorum bir kaç kez satın aldım deneme amaçlı ama pekte kayda değer bişi göremedimanilunal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
en önemli kısımları es geçen çok fazla eğitim var
- 04-06-2022, 12:31:47Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.hakkını veren bir, bilemedin iki kişi var. dediğiniz gibi herkes bir şeyler öğretir olmuş, kimse öğrenci olmayı kabul etmiyor. 8 yıldır tasarım yapıyorum, bu noktada bile hala bir eğitim videosu veya kursu hazırlamıyorum çok istememe rağmen, çünkü hala öğrenecek çok şeyim var.
- 04-06-2022, 12:45:11eğitim satışı yapan biri olarak bu konuda fikirlerimi belirteyim (:
Öncelikle ücretsiz bilgi diye birşey yok.
bunu pek çok kişi anlayamıyor.
mesela googlede "x nasıl yapılır" diye aratın. çıkan sonuçların neredeyse hepsi adsense olan siteler.
bunun anlamı nedir?
siz bu sitelerden "ücretsiz" bilgi aldığınızı sanıyorsunuz. ama farkında olmadan ücret ödüyorsunuz.
ödediğiniz ücret doğrudan para değil bu doğru. ama reklamlara tıklamanız hatta onları görmeniz bile ödeme yapmak demek.
20 defa ayakkabı reklamı gördükten sonra farkında olmadan ayakkabı almak istiyorsunuz.
yani ücretsiz içerik okuyayım derken dikkatiniz avlanıyor. sonra gidip x ayakkabıya örneğin 300 lira ödeme yapıyorsunuz.
tabi bunun farkında değilsiniz. o zaman aslında siz ücretsiz sandığınız içeriklere çoktan ödeme yaptınız bile.
Bilgi çöplüğünde hazine aramak vakit kaybı.
Siteler daha fazla içerik girmek için "gerçeklikten" kopuk bilgiler paylaşıyorlar. Trafik gelsin de nerden gelirse gelin mantığı.
İşin korkunç yanı bunların hepsi birbirinden kopyalanıyor. Yani sıfırdan araştırmayla değil, kürasyonla üretiliyor içerikler.
Şimdi derli toplu, sizi sonuca ulaştıran bir içerik aradığınızı düşünün.
İnce eleyip sık dokuyana kadar geçen vakit "fırsat maliyetidir"
Örneğin hız optimizasyonu öğrenmek istiyorsunuz. Gerçekten işe yarayan kaynakları süzmek için 6 ay harcamanız gerekiyor diyelim.
Peki tüm bunlar zaten "yolu tamamlamış" kişi tarafından hazırlanırsa ne olur? 6 ay belki de 1 aya kadar düşer.
O yüzden gelişigüzel öğrenme eğilimi vakit kaybından başka bişey değil.
Birşeyi öğrenmeye başladığımda ilk adım düşük ücretli de olsa kurs almaktır. ilgimi çekerse daha fazla ödemeye istekli olabilirim.
En azından bilgiler hiyerarşik düzende veriliyor. Ayrıca kurs eğitmeni bu işten para kazanacağını bildiği için genelde daha çok özen gösteriyor.
Kısacası...
Bu durumda eğitmenin motivasyonu da, tamamen kazancını ölçeklendirmek.
Günde x kişiden fazla kişiye hizmet veremeyebilir. Ama xx kişiyi kursuna kaydettirebilir gib...
Daha çok şey sayabilirim. Ama bunlar bile fazlasıyla yeterli. - 04-06-2022, 12:46:18Hemen anlatayım, bebim son adsense gelirim 19. 400 tl küsur. 2 web site ile. Ben bu arada hizlı hitlenen makale yazma rehberi de satiyorum. Hem de 45 lira dan. Simdi diyeceksin ki hocam o kadar para kazanıyorken 45 liranin peşine mi düştünüz... Vs. Hocam rehberi cikardigim ilk hafta sadece 200 adet uzerinde sattim ki simdiye kadsr 1000 adetten fazla sattım hatta belki 2000 e yaklasmistir hakikaten saymadigim icin bilemem. 1000 adet ortalama 30 liradan desek (sonradan 45 tl ye çıkarmıştım) 30 bin lira yapar. Sadece benim sattigim yontem ile makale yazıp hitlenen ve kazanmasi artsn 2 web siteyi de sonra sahibinden satin alip cevremdeki insanlara buyyk kar ile sattim ki mesela ikincisini 25 bin liraya alıp 80 bin litaya sattim hemen ertesi gün. Egitim satmak mantıksız degildir. Aslolan dogru egitimi dogru sekilde hazirlayip sunmak.
en önemli kısımları es geçen çok fazla eğitim var