• 05-04-2022, 12:29:20
    #10
    CND adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Evet multi üyeliği varmış,

    Günde onlarca kişiyle görüşüp ticaret yapmaya çalışıyoruz, saatlerce gezip onun üyeliği böyle miydi, şöyle miydi diye gezip bakma şansım olmuyor.

    Hacklinkten yakalanıp süresiz ban atılacağı forum kuralları içerisinde yer alır, link alım satım kategorisine de sabitlenirse kimse buna zaten cesaret edemez.
    Hatta ve hatta caydırıcı etkisi olur, illegal işlere bu forum içinde bulaşmaz. Yoksa yapacak adam bunu r10 dışında yüzlerce yerde yapar tek kaynak burası değil. Dediğin o kısma katılmıyorum, senin karakterin ile ilgili bir durum bu. Sen o nedenle oraya yönlenmiş, kendine başka bir hayat çizmişsin.

    Eskiden r10'a üye olmak zordu, herkes rahatlıkla üye olamıyordu, şimdi bu daha kolaylaşmış. Üyeliğin değeri, ağırlığı vardı zamanında.
    Hocam aslında düşüncemiz hemen hemen aynı. Az önceki film siteleriyle ilgili konuda ben de illegal adına ne varsa tamamen yasaklanması taraftarı olduğumu belirttim. Ancak benim demek istediğim şey insanları kaybetmektense onları kazanmak, buna nazaran forumda yönetim bazı uygulamaları esnek tutuyor. Mesela geçtiğimiz aylarda da genel af sistemi yapılmıştı. Birçok kişi eski üyeliğini açtırıp geldi. Yoksa tabii ki illegal işlemler kökten yasaklanmalıdır. Bu konuda katılıyorum.

    Dediğiniz doğru zamanında 16 yaşında forum tannıtım hizmeti veriyorken çok zor davetiye bulabilmiştim, ondan sonra database ile üyeliğim gidince de epey üzülmüştüm ve telefon desteği vardı, eski yönetim zamanında, adamın biri benden tekrar gold üyelik açmak için para istemişti Şimdi üye olmak daha basit ve yaş ortalaması da daha düşük, neden derseniz o zamanlar yaşım küçükken bir konuya post atmaya korkuyordum çok düşünüp ona göre yazıyordum. Şu an foruma baktığımızda ilk aşkıma nasıl açılırım gibi veya bu tarz konular oluyor. Bu belki de internetin gelişimiyle ilgili, z kuşağı gümbür gümbür Tabii ki, iyinin yanında kötüsünün gelme olasılığı da bir o kadar artıyor.
  • 05-04-2022, 12:33:26
    #11
    Ugursuz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Güzel konu. Bir soru da ben sorayım.
    Bir üye aldığı işi ya da sattığı ürünü zamanında teslim etmedi. Üstüne iadeyi yapmadı, karşı tarafı engelledi ya da oyaladı ve -trader ile şikayet edilince köşeye sıkışmış olup geldi iade ödemesini yaptı ya da banlandıktan bir süre sonra banın kaldırılması için bu iadeyi yaptı diyelim. Sonrasında gidip -trader puanının kaldırılmasını istiyor. O zaman trade sisteminin ne anlamı var? Eksi puan silinince şimdi bu adam temiz mi yani? İadeyi yapmış olması sorunsuz ticaret yaptığı anlamına mı geliyor?
    Kesinlikle buna da katılıyorum, 3 kişiyi dolandırmış süresiz banlanmış adam aradan 1 sene sonra gelip 3 kişinin ödemesini yapıp hiçbir şey olmamış gibi ticaretine devam edememeli. Bu ticari geçmişiyle ilgili başka bir uyarı görünüyor olması lazım, tekrar dolandırmayacağının garantisi yok.