https://erkin.org/finansal-okuryazar...otu-nedir.html

Sırf R10'da ilginç şehir efsaneleri üzerine yazı dizisi yazmıştım
Kısaca dünden bugüne puan artmaz, dayı var diyede artmaz, otomatik ödeme verdin diye artmaz, bunun bir matematiği var. İlaki yoruma açık bir durum vardır. Şube çok güvenir, iyi bir tahsis değerlendirmesiyle olabilir. Fakat bu durum %1'i aşmaz %99 sistem red veriyorsa vermez.

Başka birine borç vermek gibi düşün, ödeme basireti yüksek bir arkadaşına borç verirsin ama sana 1000 TL borç takmış birine ya da 6ay geç ödemiş birine vermezsin. KKB / Findeks puanıda ödeme alışkanlığı, limit doluluğu ve başvuru sıkılığı gibi kriterlere dikkat eder.

Konut kredilerinin x2 çıkmasının sebebi faizden bağımsız vadedir. 180 ay vade çekersen faizden bağımsız x2 ödersin. Bankacılık basittir özünde 4 işlem kasmayın efsanelerle