• 25-01-2022, 00:16:27
    #19
    faizin her türlüsü haramdır. devletin alıp verdiğide.vatandaşın alıp verdiğide.yani kredi.

    Faiz Haramdır. ama sen inanırsın inanmazsın,uygularsın uygulamazsın fark etmez. hemde her türlüsü haramdır. devletin banka üzerinden verdiğide.

    “Ey iman edenler! Allah’tan korkun ve eğer müminlerseniz faizden kalanı bırakın. Eğer böyle yapmazsanız, o zaman Allah’a ve Resulüne karşı savaş açmış olduğunuzu bilin.” (Bakara 278-279)

    savaş kime açılır düşmana.düşman kim oluyor o halde. ALLAH ( CELLE CELALUH ) U ve Peygamberimizi HZ.MUHAMMED ( ALEYHİ VESELLEM ) e savaş açanın vay haline.
  • 25-01-2022, 00:32:43
    #20
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    bbthns adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Selamlar, çok fazla siyasi ve dini tartışmalara girmem. Profesyonel anlamda R10'u kullanırım.
    Fakat bir süredir aklıma takılan bir şey var. Sonuçta ekonomimiz oynak olduğundan ve biz de bu ülkenin vatandaşı olduğumuzdan illaki bize de değiyor ucu.
    Mevcut yönetim döviz bu kadar oynarken ve halka zarar verirken faiz kararları almayı dinen haram buluyorken; KYK borcunu 1 ay ödeyemeyen ya da geç ödeyen öğrenci arkadaşların borçlarına geciktirmeden faiz uygulamayı neden haram görmüyor?
    İnanın düşünüyorum düşünüyorum bir cevap bulamıyorum. Çeşitli tartışmalar içerisine girmeden bunu yorumlamamız mümkün müdür acaba?
    Tabi belki de birçok örneği vardır bu durumun ama aklıma takılan örnek bu oldu bir süredir. Merak ediyorum gerçekten. Faiz aynı faiz. Yani dini açıdan bir farklılığı yok.
    Peki halkın ve ekonominin iyiliği için faiz kararları alınmıyorken zaten mezun olduğunda bile işsiz kalacağı bilinen (uzun süredir işçi alımı olmayan bölümlere binlerce öğrenci alınıyor her yıl) öğrencilere kredi verip öde(ye)mediklerinde neden faiz yükü sırtlarına bindiriliyor geciktirilmeden?
    Evet faizin hertürlüsü haram ancak sistem işleyişinde görevini tam yerine getirmeyen için bir cezalandırma yöntemi. Borcunu zamanında ödeyen ile borcunu geçiktiren ardındaki fark. Enflasyon ülkesiyiz 10 yıl önceki bin lira ile şimdiki bin lira bir değil. Herkes borcunu çok uzun yıllar sonra öderse ve bu borç hep sabit kalırsa sistem dağılır.

    Tabi sorunu dini açıdan soruyorsan çok karmaşık. Sonuçta devletin hazinesine giren her kuruştan devletin memurundan hizmet sağladığı vatandaşa kadar birçok kişi faydalanıyor. Peki bu insanlar günaha giriyor mu? Çok karmaşık sanırım buradaki herkesi aşar