bu nasıl bir ticaret ahlakıdır?
6
●223
- 22-12-2021, 16:02:54Üyeliği durdurulduödemeyi yapıyorum teslimatı 5 saat sonra yapıyor onuda hatalı yapıyor sonra tekrar yap diyorum mesajımı okumuyor arkadaşlar ben 1 tllik ticaret yaparken bile hemen teslim etmeye çalışıyorum eğer bir aksilik çıkar diyede ödemeyi en son alıyorum ama bazı ahlaksızlar bu şekilde ticaret yapabiliyor nedne böyle yapıyorlar bilen varmı acacaba?
- 22-12-2021, 16:04:55Karakter meselesi inanın ki. Ben ticaret yaptığımda birisine ürün gönderirken bantına kadar özen göstermeye çalışıyorum olurda zarar görmesin diye. Ben daha geçen bir sipariş verdim görselden farklı model ürün göndermiş satıcı. Ben olsam kesinlikle göndermem elimde yoksa gerekirse daha pahalıdan tedarik eder gene görseldeki ürünü gönderirdim. İşte insanın karakteri önemli burada
- 22-12-2021, 16:14:49Ben öyleleri yüzünden zarar ediyorum. Parayı alana kadar efendi gibiler sorun çıkınca suçlusu ben oluyorum.
- 22-12-2021, 16:19:03Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Karakter meselesi, sorsan en iyi insan, en iyi müslüman kendileri. Geçenlerde kodlama işi verdiğim forumdan bir kişi eksik teslim etti ve engel attı (ban yemedi orası ayrı konu.). Profiline baktığınızda ise ayet, sure vs. koymuş. Dediğim gibi karakter meselesi hocam, insanlık kalmadı gerçekten.
- 22-12-2021, 16:26:49Bir çok platformdan hizmet aldım ve hemen hepsinde bu sorun ile karşılaştım. Ticaret konularımda olabildiğince hassas davranıyor, memnuniyet için çabalıyorum. Umuyorum bir gün benim için de böyle bir konu açılmaz. Bu onur kırıcı olurdu.
Ticari ahlak diye bir kavram var. Bazılarında bu bulunmuyor.
En güzel reklam kulaktan kulağa yayılandır. Benim çalıştığım bir çok işletme çevresindeki işletmelere beni öneriyor. Bunu benim kara kaşıma kara gözüme bakarak yapmıyorlar. İşini düzgün yapan, müşterilerini memnun eden herkes bir şekilde ticaretini yürütmeye devam ediyor. Fakat baştan savma yapan arkadaşların çok kısa zamanda müşteri portföyü daralıyor ve bitiyor.