Merak edenler için biraz anlatacağım.
Motosiklet en az 110 cc istiyorlar ve motosiklet ehliyeti şart
Esnaf kurye olarak başladım.
Paket başı 12.5 +kdv haftalık fatura kesiliyor.
En az 10 saat çalışma
İstanbulun en çok paket çıkan bölgelerinden birinde başladım orayı istedim. İlk başladığım gün Yemeksepetinde erişim yoktu sistem açıldığında sipariş sayısı inanilmaz düşüktü. Bu 2 gün boyunca sürdü 10-11 saatte 25 -28 paket atmıştım. Bir sonraki haftaya başladığım da 40 üzeri paket gelmeye başladı ama havalar çok soğuk ve yağmurlu olduğu için inanılmaz zorlaştı.
Sadece depo siparişlerine gitmiyoruz mahalle ve vale hizmeti de veriyoruz yani sipariş nereden gelirse oraya gidip siparişi alıp müşteriye teslim ediyoruz. Sistem yoğunluğa göre ayni anda 4 adet sipariş atabiliyor. Damacana siparişleride götürüyoruz ama gunde max 4-5 adet geliyor yazın bu sayı artıyormuş.
Kötü yanları
Depo önünde beklemek zorundasınız ve bekleme yeri yok denilecek kadar ufak
Çok saçma ama esnaf kuryeye wc kullandirmiyorlar .
Bazı videolarda damaca taşıma aleti veriyorlar filan diyorlar ama benim çalıştığım yerde yok
Mola olayı biraz karışık uygulama üzerinden 30 dk alıyorsunuz ama depo önünde mola almak biraz zor depoya gidene kadar yeni sipariş düşüyor.
Yemeksepeti Banabi Esnaf Kurye
0
●82