Bazı elle yapılacak ürünlere buybox girdim, diğer satıcılar tehtid ediyor. Avukata vercez falan.
Bu yasal mı, değil mi?
Trendyol Buybox yasal mı?
13
●614
- 13-12-2021, 20:36:03
- 13-12-2021, 20:38:52Dava açsalar bile Trendyol'un savunması çok basit olur; "Müşterinin memnuniyeti için kargo süresi, ürün memnuniyeti vb. faktörlerin ortalaması alınarak değerlendirilen satıcı puanı yüksek olan ve düşük fiyat veren satıcıyı tavsiye ediyor, diğer satıcıları da altında listeliyoruz." Tabii ki platform bunu yapmak zorunda, siparişleri herkese bölecek hali yoktu ya.Webekir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 13-12-2021, 20:47:37Kendi yaptığınız ürünü başka marka adındaki benzer ilana girdiyseniz bu başında aldatmaca ve kul hakkına girer, çünkü siz o marka değilsiniz, o markaya ait bir üründe değilsiniz. Kalite olarak o markadan aşağıda mısınız üstte misiniz hepsi o ürünün ilk sahibinin emeğinin çöp olmasına sebep olmaktadır.
Zaten marka sahibi markasını tescil ettirmiş ise zaten dava açacaktır. Sonra arabulucu ile ettiği teklifi kabul etmekten başka çareniz kalmayacaktır. - 13-12-2021, 20:48:50Ürünün Buyboxa girilebilmesi ve Trendyolda listelenebilmesi için Türk Patent ve Marka Kurumu nezdindeki marka sahibi veya yetkili bir satıcıdan tedarik edilmesi gerekir.
Ürünün asıl ait olduğu marka ile ürün girişi yapılması gerekir.
İlgili marka Trendyol sisteminde tanımlı değilse, ürün girişinde yeni marka tanımlanmalıdır.
i. Satışlarınızın devamlılığı için bu maddelere uygun ürün açılışı yaparak, yasal anlamda sorumlu olduğunuz noktalarda marka ihlali oluşmaması açısından dikkat etmelisiniz.
Yargıtaya çıksa bile dosya bir problem oluşmaz.
Yargıtaya çıksa bile dosya bir problem oluşmaz.