Otomatik araç aracı kaldırma hakkında
10
●145
- Kabul Edilen Cevap
- 1 Beğeni
-
- 21-10-2021, 12:45:22@Aslan; Frene basıp el frenini indirin ardından vitesi D konumuna alıp ayağınızı frenden yavaşça kaldırarak gaza basın.
Aracı park ederken ise özellikle yokuştaysanız önce frene basıp vitesi N konumuna alın daha sonra el frenini çekip ayağınızı frenden çekerek vitesi yükten kurtarın hepsi bu kadar artık vitesi P konumuna alabilirsiniz - 21-10-2021, 12:45:30Arkadaslar yazmış bu bilgiyide ben size paylaşiyim aracı park ettikten sonra veya inecekkende ilk önce araç calısırken N ye alın el frenini çekin ayağinizi frenden çekin ve en son p ye alıp arabadan inebilirsiniz şanzımana daha iyi geliyor .
- 21-10-2021, 12:49:11Eğer eğimli yerdeyseniz önce el freni inerse araba P de şanzumana yüklenir. P den çıkarırken zor olduğunu görürsünüz. O nedenle önce frene basılıp vitesi P den N ye alıp sonra el freni inmelidir. Sonra D ye alınıp yola devam edilmelidir.
Dururkende önce N ye alınmalı ve el freni çekilip araba sabitlenmeli sonra P ye alınmalıdır. 7 yıldır sadece otomatik kullandım bu şekilde kullanıyorum.