• 05-10-2021, 15:29:07
    #1
    Merhaba, site taşıma işlemi gerçekleştirdim. Search console ekledim fakat 4-5 gündür ne sitemap ekleyebiliyorum ne de google dizin ekleme işlemi yapabiliyorum. Herhangi bir sorun yok, olsa bi önceki sitede olurdu. Sizce neden böyle bir hata alıyorum?

    Bu hatayı aldığımda dns.google.com'dan test ettim ip adresi farklı gözüküyordu. Farklı gözüktüğü için siteyi bulamıyordu.
    Sonra şöyle bir şey buldum; https://developers.google.com/speed/public-dns/cache buradan domaininizin dns bilgisini güncelliyorsunuz. Bakalım şu anda ip gerçek ip oldu umarım google sitemi görmeye başlar. 1-2 saat sonra tekrardan güncelleyeceğim.

    ÇÖZÜM: Sitemde https kuruluydu fakat http yönlendirmesi yapmamışım o yüzden bu hatayı aldım. Şu anda çözüldü. Ama yine birçok nedeni olabilir.

  • 05-10-2021, 15:35:47
    #2
    🏆 SMM-PANEL.NET
    sitemap eklemeye çalıştığınızda ise genel http hatası gibi birşey diyor muhtemelen. dün karşılaşmıştım düzelmişti ama bugün tekrar karşılaştım düzelmedi. takipteyim.
  • 05-10-2021, 15:39:22
    #3
    umutaki adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    sitemap eklemeye çalıştığınızda ise genel http hatası gibi birşey diyor muhtemelen. dün karşılaşmıştım düzelmişti ama bugün tekrar karşılaştım düzelmedi. takipteyim.
    Hocam geçen günde cevap vermiştiniz, o zaman ben eklerken www ile eklemiştim o zaman sitemap ekliyor, ama Google yine listelenmiyor. Umarım çözeriz şu konuyu günden güne zarar ediyorum valla
  • 05-10-2021, 15:59:25
    #4
    site adresini pm atarmısın inceleyelim.
  • 05-10-2021, 16:15:49
    #5
    sanırım sorunun asıl kaynağını buldum. Hali hazırda çalışan web sitemi ve yeni taşıdığım web sitemi https://dns.google.com/ ile kontrol ettim. Hali hazırda olan sitemin ip bilgisi gerçek, fakat yeni taşıdığım sitenin ip adresi farklı gözüküyor. Burada DNS hatası olduğu için google gerçek ipyi göremiyor o yüzden siteyi bulamıyor. Bunun oturması 1 hafta buluyormuş