• 11-09-2021, 23:37:37
    #1
    Merhabalar ;

    Diyelimki xx markasının sahibisiniz ve xx.com.tr alan adı sizde... xx.net , xx.org 'da sizde fakat

    xx.com dolu ve sizin marka başvurunuzdan önceden beri var ama site kapalı aktif değil, hukuki anlamda bunu kendimiz marka sahibi olduğu için alabilir miyiz? Almak için bir yöntemi var mıdır marka sahibi olarak ?
  • 11-09-2021, 23:42:32
    #2
    .com önce gelen alır mantığı ile çalıştığı için yanlış bilmiyorsam tek yolun domain sahibinin senin markan ile alakalı bir şeyleri sitesine koyması gerekiyor.
    Söylediğin gibi sitesi aktif olmadığı için tek yolun karşı taraf ile anlaşmak.

    Alternatifini düşünsene başkasının domainini çalmak için önüne gelen kendi markasını kurardı
  • 11-09-2021, 23:49:07
    #3
    Marka tescili ile domainin bir iliÅŸkisi bulunmuyor.

    Marka tescili size birşeyleri ele geçirme hakkı vermez.

    Marka tescili sizin yarattığınız markayı korur. Siz bir ürün satıyorsunuzdur aynı ürünü, görseli, materyali, markayı bir başkası taklit ediyordur, izinsiz kullanıyordur buna itiraz edersiniz ya da dava açarsınız. Bu da domainin size tahsisini sağlamaz ayrıca. Bunun dışında sizin markanıza zarar verecek davranışta bulunmayan bir domaine yaptırım uygulayamazsınız.

    Marka tescili sizin ürününüzü, markanıza gelecek zararları korur. Böyle bir durumda dava açarsınız. Bu da domaini almanız anlamına gelmez. Sizin markanıza ait içerik taklit ediliyorsa markanıza zarar veriyorsa içeriği kaldırma talebinde ya da erişim engeli gibi önlemler söz konusu olur. Size ait olmayan bir domaini alamazsınız.