• 02-09-2021, 12:46:40
    #1
    Merhaba arkadaşlar,

    Geçtiğimiz günlerde şu başlıkta bir konu açtım. Açtığım konuyla alakalı gelen başvuru sayısı 3'tü. Başvurulardan sadece 1 tanesi CV göndermişti ve geri kalan arkadaşların maalesef ne düzenli bir portfolyo sunumu vardı ne de attıkları CV.

    Portfolyo ve CV sunumlarını bir kenara bırakıyorum ancak sabahtan akşama kadar iş sıkıntısı yaşıyoruz diyen bazı genç arkadaşlar, üniversite mezunları ne yapıyor gerçekten anlamış değilim. Üniversite hayatları boyunca "yan gelip yatmak dışında" hiç mi dert edinip online seminerlere katılmadılar, CV hazırlama tekniklerini incelemediler veya portfolyo sunumunu öğrenmediler yahu. Kısacası neden üniversite okudular vallahi aklım almıyor. Ya da bizim talep ettiğimiz başvuruları karşılayan arkadaşlar "bedava iPhone veriyoruz, arabanız hazır, ofiste max 5 saat çalışacaksınız" gibi taahhütlerde bulunmamızı mı bekliyorlar?

    Umarım bu durum bir alışkanlık haline dönüşmez, aksi durumda yakında kendi alanım dışında bu genç kardeşlerimizin dolduramadığı boşlukları da doldurmaya başlayacağım.
  • 02-09-2021, 12:48:52
    #2
    Üyeliği durduruldu
    Bizde eleman aradık hocam ne doğru düzgün başvuran var nede ciddiye alıp CV gönderen. Hep sallamasyon başvuru yapıyorlar. Bide Hollanda’da çalışma imkanı veriyorum yani daha ne yapayım?
  • 02-09-2021, 12:49:08
    #3
    Üyeliği durduruldu
    Konu okuyorum
  • 02-09-2021, 12:49:32
    #4
    O şartlara sahip değilim, ancak en öncelikli tercihimiz kadın olması şeklinde şart koyarsanız kusura bakmayın da ben başvurmazdım zaten. Erkek kadın ne farkeder kadın ürünü olsa bile.
  • 02-09-2021, 12:49:44
    #5
    Hangi pozisyondu o
  • 02-09-2021, 12:49:52
    #6
    Bir kere sektörler CV'lik sektörler değil, CV isteniyorsa da yeri R10 değil hocam çünkü burada herkes alaylı
    Bence sorun doğru yerde yanlış şartları kullanıyor olmanız.
  • 02-09-2021, 12:50:21
    #7
    adminmedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sosyal medya uzmanımızın kadın olması en öncelikli tercihimizdir. Bunun sebebi de satılan ürünlerin kadınlara hitap ediyor olması.
    Sebep bu kriteriniz olabilir hocam.
  • 02-09-2021, 12:50:37
    #8
    Forumda 10 erkekten 12 sine erkek düşüyor. Kadın sayısı epey az, başvuru gelmemesi doğal.
  • 02-09-2021, 12:50:55
    #9
    oguzerdim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bizde eleman aradık hocam ne doğru düzgün başvuran var nede ciddiye alıp CV gönderen. Hep sallamasyon başvuru yapıyorlar. Bide Hollanda’da çalışma imkanı veriyorum yani daha ne yapayım?
    link alabilir miyim