• 25-08-2021, 10:13:08
    #19
    İzmir'e dışarıdan çok fazla insan geliyor hocam, bende yeni taşınanlardan birisiyim. Durum böyle olunca talep düşündüğünüzden daha çok oluyor. Sadece kira değil, satın alma oranı bile dik çizgi ile yukarı çıkmış durumdayken şuan kiraların x2 yapması çok normal. Folkart Vega lansman satış fiyatı 1+1 800 bin lira, daha bitmeden fiyatları 1.3m olmuş. Gerisini siz düşünün
    • weo
    weo bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.
  • 25-08-2021, 10:34:11
    #20
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Fırsatçılık da var tabii ama ev fiyatları aşırı derecede uçuk.
    Üniversite olmayan,iş imkanı olmayan bir ilçede yaşıyorum burada bile geçen sene 700-800 tl olan kira fiyatları 1500 tlye kadar yükselmiş durumda.

    Ev yok, sobalı evler bile 700 tlden başlıyor.

    Asgari ücret ile geçinmeye çalışanın Allah yardımcısı olsun
    Asgari ücreti bile alamayan işsiz kesimi düşünemiyorum bile, söylenecek çok şey var ama söyleyince ''herkeşin cebinde beş milyarlıg telefon'' diyorlar.
  • 25-08-2021, 10:44:30
    #21
    Ne bekliyorsunuz ki? Dolar şu an 8.5 lira. İnsanlar hala bunun farkına varabilmiş değil sürekli sağa sola fırsatçı diyor, araba satan fırsatçı, ev satan fırsatçı, kiralayan fırsatçı, yağ satan fırsatçı, süt satan fırsatçı.

    İnşaat maliyetleri tavan. Faizler uçuk.
    İnsanlar önceden kiraya vermek için ev alırdı, şimdi millet elindekini de satıp faize koymak için uğraşıyor.
    400 bin liralık evin 2 bin tl kirası var, zilyon tane de vergisi ve yıpranma payı var. Kiracıdan kirayı alma stresi var.
    400 bin tlnin 6 bin lira faizi var, akarı kokarı yok. Haliyle şu aralar kimse ev alıp kirayı vermek istemiyor...
  • 25-08-2021, 11:08:26
    #22
    fazla şahlanınca ev kiralarınada etki etti bu durum tabi.
  • 25-08-2021, 11:23:06
    #23
    İstanbul'da harabeden hallice, yerin 10 kat altında daireler(kümesler) 1+1 2+1 evler 1500'den başlıyor arkadaşlar. Bu söylediğimde 2-3 ay öncesi yani öğrenci dönemi değil.
  • 25-08-2021, 11:36:07
    #24
    Üniversite falan hikaye.
    Bana en yakın üniversiteye 2 araçla 1 buçuk saatte gidersin.
    (Araç bekleme saatlerini söylemiyorum , hep yolda olursan 1 buçuk saat)
    Benim ev 1400 ₺ 6 ay önce taşındım
    Benim 2 kat alttaki daire 3050 ₺.
  • 25-08-2021, 12:20:37
    #25
    tutturmuşlar bir türkü inşaat maliyeti arttı, demiz zamlandı, çimento zamlandı. He canım aynen tüm evler sıfır zaten şu an. 15 senelik daireye 750 - 800 bin tl istemek nedir ? 15 gün içinde 100 bin tl koymak nedir ? Fırsatçısınız, bugün savaş çıksa donumuza kadar yağmalayacaksınız bizim gibileri. İbret alan da yok depremi bırak bir sele, yangına bakıyor malın uçup gitmesi. Allah ıslah etsin hepinizi.
  • 25-08-2021, 12:26:10
    #26
    Bunları yapan yine bu millet, kimse kusura bakmasın. Asgari ücretin yükselmesi kendi başına bu ve benzeri fırsatçılığı doğuran en büyük unsur.

    3.000 tl'ye yaklaşan asgari ücret olan ülkede kiraların yükselmemesi gibi bir durum hayal edilemez zaten.

    Asgari ücret yükseldiğinde özel sektörde çalışanlar da zam ister, memur daha fazlasını kazanmak ister, maaşları yükselten patronlar sattıkları ürünlerin fiyatını arttırır, fiyatı artan ürünün hammadde fiyatı artar, hepsi domino etkisi gibi...
  • 25-08-2021, 17:36:05
    #27
    Faizler çok yüksek adam bakıyor evi satsam satamıyorum evin değeri xxx tl getirdiği kira 2 bin lira. Diyor ki ulan faize yatırsam 6 bin lira getirir, kar payına yatırsam 5 bn lira getirir ama evi satamadığı için kirayı 3,250 yapayım bari diyor. Tabi bir de nüfus arttığı için ev kıtlığı da var şu an piyasada özellikle büyükşehirlerde. Bir de İstanbul'un bazı blgelerinde ciddi anlamda kentsel dönüşüm projeleri başladı. Tanıdığım bir çok kişinin evi yıkıldı ağır hasarlı vs gösterilerek, bu kişilerde ilk buldukları eve yerleşmenin peşinde çünkü uzun bir süre verilmeden evden çıkarılıyor. Devlet bin küsür lira kira yardımı yapıyor onlara onlar da fiyata çok fazla bakma fırsatı bulamadan tutuyorlar. Bu yüzden de piyasada ev yok. Şidmi betona yatırım diyecek birileri ama maalesef betona yatırım şart ya da bir şekilde milleti köyüne gönderecekler başka çaresi yok bu işin. Aslında İstanbul'a girişi ücretli yapacaksın şu kadar kalacaksan bu kadar kardeşim gelmeyin diyeceksin başka türlü önünü alamazsın.