• 21-08-2021, 02:49:34
    #1
    Üyeliği durduruldu
    Merhaba, yurt dışında olan birisi Türkiye'de bir kaç evrak e devletten alıp apostil yaptırabilir mi? Konsolosluk yapmıyormuş. Veya 1. derece yakına vekalet versek o bizim yerimize apostil yaptırabilir mi?
  • 21-08-2021, 03:11:22
    #2
    Konsolosluklardan alabilirsiniz alamıyorsanız eğer gidemiyorsanız şehrinizde Yoksa vb. Durumlarınız varsa evrağı bulundugunuz ülkenin diline türkiyede yeminli tercümanlara örnek almanyadasınız e devlet cıktısını türkiyeden tercüme işi yapanlara gönderiyorsunuz sizin adınıza noter onaylı almanca ceviri yapar sonra evrağı alıp almanyadaki noterden aslı gibidir yaptırırsınız almanya apostil için evrağı verir apostil yaptırırsınız karışık geldiyse işlem pm den wp bırak
  • 21-08-2021, 03:32:28
    #3
    Yurtdışı için sicil belgesi vb. gibi evraklarda e-devlet çıktısını kabul etmiyor bazı ülkeler, eğer konsolosluktan alamıyorsanız işlem devam edemez diye biliyorum hatta bu yüzden Erasmusa gidecek öğrenciler için vs. tek önemli konu bu tür belgeleri burada çıkartıp yurtdışında tercüme ettirmek gerekiyor. Bazı ülkeler Türkiyedeki yeminli tercümanları bile kabul etmiyorlar (Bosna Hersek). Hatam olabilir benim bildiğim kadarıyla bu şekilde.
  • 21-08-2021, 04:11:36
    #4
    Haklısın her ülkede ayrı bir işleyiş mevcut
    Bulunduğum ülkedeki noter den apostlili bir şekilde çocugum ben olmadan annesi ile seyahat edebilir vize alabilir tarzında muvafakatname yaptırıp verdiydim sorun yaşadık sonra gidip mecburen konsolosluk üzerinden çıkartmak zorunda kaldık.