• 08-08-2021, 16:22:23
    #28
    Gençler 2023'de herkese gücünü gösterecek...
  • 08-08-2021, 16:23:46
    #29
    PetitJoueur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    öyle tabi hocam da yeğenim dediklerimin en küçüğü 16, en büyüğü 22 yaşında şu an. genç sınıfına giriyorlar.
    En basit örneğini vereyim kız kardeşim 13 yaşında, tüm yazını babannemlerin yanında yazlıkta geçirdi ve mahallede yaklaşık 6 7 arkadaşlar. Hiçbirinin elinde telefon yok. Evdeyken kızın elinden telefon düşmüyordu sabahlara kadar uyumuyordu. Şimdi en geç 1 dedi mi yorulduğu için bayılıyor Yani hayat şartları v.s çok büyük etken oluşturuyor.
  • 08-08-2021, 16:26:47
    #30
    Instagram Reklam Hzm. 🎯
    Gençler 18 yaşına gelince sağda solda sürtmeyi, vize aldığı gibi gezmeyi bekler normalde. Bizim Z kuşağı seçimi bekliyor. Cenge gider gibi pratik yapıyor hepsi evinde. Gençlerin derdi karı kız, sivilce, oyun olması gereken yaşta gelecek kaygısı, ekonomik sıkıntı, aile büyüklerinin ekonomi yüzünden ettiği kavga...
  • 08-08-2021, 16:37:43
    #31
    Z kuşağı bu ülkenin her şeyini değiştirecek, bu iyi bir şey.
  • 08-08-2021, 16:53:25
    #32
    Üyeliği durduruldu
    Sanayla beslenip özenle büyütülen o çocukardan farkımız, onlar tıp tutarlarken batar bizim şarkımız... Bu şarkı 90lı yıllara ait. O zamanlar z kuşağı bağırsakta dolaşan "vitamin"di sadece.
    İşte o zamanlarda yumurta temek, tavuk yemek, muz yemek bile lükstü. 1000 öğrencilik bir lisede adidas ayakkabı giyen göze batıyordu. Daha çok şey söylenebilir. O zamanların koşulları öyleydi diyen çok olacaktır. Ama maalesef birçokları çifte standart ve ikiyüzlülük ile olaylara bakıyor.


    Bizler nesil olarak küçük çocukken bile itilip kakılan değersiz birer bireydik. bizden sonra çocukları tanrılaştırmaya başladı aileler. Z kuşağı böyle bolluk, abartılı lüks, rahatlık keyif içinde büyütüldü. Gel paşam git paşam çocukları şımarttılar.
    Avrupada aileler çocukların gelişmesi için belli bir dengede yetiştiriyor. Bizim türkler ise 20 yaşına gelinceye kadar altına bez bağlar, ağzına zorla yemek tıkar. Her şeyin en iyisi benim çocuğumun hakkı der, daha neler neler. "Karga yavrusunu şahin sanırmış" atasözü bizim türkler için geçerli.

    Bizim zamanınmızda evde KABLOLU TELEFON bağlanması büyük devrim gibiydi. Şimdi yavrular, 2000 tllik telefon olmayınca anasına babasına sövüyor. Çok da iyi ediyorlar. Öyle ana babaya ne yapsalar hak.
    Aileler çocuklara içki sigara ve siyasi ideolojik ejilimleri küçük yaşta çakıyor. Ancak ahlak adalet dürüstlük vd şeyler çöpe. Bencillik ve açgözlülük yayılıyor heryerde.

    ***

    Burada yazdıklarımnın hiçbiri z kuşağını kötülemek için değil. Tam tersine, bir dönem bir nesil nasıl yetişti özeti bu. İstisnalar olabilir, farklı görüşler olabilir.

    Ancak ortadaki en belirgin fark Z KUŞAĞI ÇOK FARKLI BİR DÜNYADA YETİŞMİŞTİR. O yüzden büyükler ne kadar saçmalarsa saçmalasın Z kuşağı eleştirleri hep yersiz ve yetersiz olacaktir. ÇÜNKÜ ZATEN ÖNCEKİ KUŞAKLAR SONRAKİ NESİLLERE OLUMLU DEĞER AKTARAMAMIŞTIR.


    Bugün rüşvet torpil açgözlülük vd olumsuz şeyler hep önceki kuşaklardan arta kalan olumsuz şeylerdir. Hatta birçok konuda eski kuşaklar azaldıkça OLUMLU DEĞİŞİM VE GELİŞME VAR diyebilirim.
  • 08-08-2021, 22:38:39
    #33
    z kuşağı uydurma bir nesildir. Şu anki gençliği şöyle anlatayım. Eskiden insanlar çocuğunun beslenme çantasına muz koymazdı niye yasak mıydı? Hayır değildi. Özgürlük yok muydu? Hayır vardı. Başka bir çocuğun ailesi fakirdir alamaz canı çeker diye koymazlardı. Şu anki gençlik ise yediği içtiği her şeyi gösteriyor. Şuan ki nesilde maneviyat yok. Görgüsüzler. Bu bir örnektir. Bİr çok örnek var.
  • 09-08-2021, 01:07:29
    #34
    üniversite okuyup işe giren bir arkadaşım var. Benden 100 lira borç istedi ve aylardır geri istemeye utanıyorum. Arkadaşım üniversiteden çıkar çıkmaz 44 bin tl borçla çıktı. Üniversite okurken biraz yurtta kalmış biraz ev kiralamış, 5 senede oluşan borç. Yazık vallahi yazık
  • 09-08-2021, 09:01:09
    #35
    Gidecekler ancak kurumların piyasanın toparlanması en az 5 yıl