Merhaba ,
Daha önce covide yakalanmış ve 2.kez yakalanan var mı aramızda ? Yakalananlarda ilki ve ikinci nasıl geçti ?Ancak sizden ricam ya kendinizi örnek gösteriniz ya da bire bir tanıdığınız kişiler için örnek veriniz.
Dünyada bu konuda çok çok kısır bilgi var kesinlikle kasıtlı olduğunu düşünüyorum bir devlet hastanesi başhekimi ve bir devlet hastenesi labaratuvar sorumlusu ile görüşmemde re enfeksiyon çok çok nadir diyorlar hal böyleyken neden dünyanın bunu görmezden geldiğini anlayamıyorum.
sadece bizlerde durum nasıl merak ettim.Covid geçirdim yaklaşık 6-7 ay önce bu arada.
Aşı karşıtı değilim sırası gelenler aşılarını olmalılar covid riske atılacak bir konu değil.
2.Kez Covid Geçiren var mı ? re-enfeksiyon
5
●138
- 07-08-2021, 10:11:38Ben geçirdim bir kere 9ay kadar önce çevremdeki herkes de geçirdi ama hiç 2. kere olan duymadım da görmedim de. Gerçekten merak ettiğim birşey. İkinci kere olmuyo mu acaba
- 07-08-2021, 10:15:08Selamlar, umarım tekrardan yakalanmazsınız. 2 kez covide yakalanmış olan tanıdıklarım var. Gayet olası bir durum ancak kişinin durumuna göre bu çok değişken oluyor. 25'li yaşlarda bir arkadaşım 2. kez yakalanmıştı evde hafif atlattı. Tabi sigara kullanmıyor, alkol almıyor, spor yapan birisi. Geçtiğimiz günlerde 2. Kez covide yakalanan 70'li yaşlardaki bir tanıdığımız entübe edildi ertesi günde vefat etti. Vefat eden tanıdığımızın çok fazla yan hastalığı da vardı. Yine kişinin bağışıklığına ve antikor değerine göre çok değişiyor. Bu yüzden mutlaka aşı olup maske, mesafe ve hijyene dikkat etmek gerek. Gerçekten şakaya alınacak bir hastalık değil, bunu yaşayanlar çok iyi biliyordur. Fizyolojik tahribatı geçtim, psikolojik olarak kalıcı hasarlar bırakabilir.
- 07-08-2021, 14:31:02Evet Hocam dikkat etmekte fayda var kesinlikle bağışıklık sistemi herkesin aynı olmuyor.frhtertn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hastalık sonrası tek doz aşı sanırım en sağlamı oluyor.