• 20-07-2021, 23:37:11
    #10
    Değildir!
    Benim babam alkolikti her gün annemi döverdi biz küçükken. Neler yaşadığını ve hissettiğini çok iyi anlıyorum.

    Yapman gereken(yaşını bilmiyorum) bir an önce düzenli bir gelir sahibi olup. Gerekirse anneni de yanına alıp o evden gitmen.

    Şahsen ben 5-6 yaşında filan olmasaydım, şimdiki yaşlarımda olsaydım bunu yapardım. Ama sonuç olarak babam alkolden ötürü erken vefat etti.

    Bir adam eşinin ölümünden bile mutlu olabilecekse onu o evde yalnız bırakmak mübahtır bana göre kardeşim. Babaya el kalkmaz ama anneni de ezdirme asla.
  • 20-07-2021, 23:37:19
    #11
    Haklı değildir tabi ki saygı da sadece hak edene verilir
  • 20-07-2021, 23:37:34
    #12
    Siz koca rolünden bahsetmişsiniz aslında babalıkla ilgili doğrudan bir durum yok gibi.
  • 20-07-2021, 23:38:55
    #13
    Dur tahmin edeyim. Başkalarının eşlerinide örnek gösteriyordur bak onlar şöyle böyle diye.. Yok hocam söylenecek çok söz var ama diyemiyorsun.
  • 20-07-2021, 23:40:03
    #14
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Merhaba @fatih4364;
    Her ne olursa olsun babadır diye geçiştirmek doğru bir yaklaşım veya hareket değildir. İnsana insan gibi davranmadığı sürece sadece ismi baba oluyor gerçek babalık ve insanlık duygularından bir haber olunca karşı koymak ve doğru bildiğinizi yapmak çok daha sağlıklı olacaktır. Açıkçası ben bir kadın olarak annenizin içinde olduğu duruma çok üzüldüm bir insan olarak da ikinizin veya psikolojik şiddete maruz kalan aile bireylerinizin durumuna üzüldüm. Doğru kabul ettiğiniz tüm tabuları ve etkenleri yeniden tartın böylece doğru yolu göreceksiniz. İyi bayramlar dilerim.
  • 20-07-2021, 23:43:48
    #15
    Erkek hegomonyası bu hale getirdi bu insanları. Kadınları bir birey olarak değil, üstünlük kurabileceği bir meta olarak gördükleri için bu şekilde. Aslında onların suçu değil, kendileri cahil ebeveynleri de cahildi. Sonradan kendilerini geliştirebilirler miydi? Elbette ama böyle olmak çok daha kolay çünkü "Dünya hassas kalpler için cehennemdir." der Goethe. Türkçe meali ise hor olmak, *yı olmak, kafaya hiçbir şeyi takmamak en kolay yoludur yaşamanın... Babalar her zaman haklı değildir, bu Anadolunun yozlaşmış düşünce yapısında nesilden nesile aktarılır, siz zincirini kırın. Herkes ebeveyn olmamalı, olamaz! Bu dünyaya bir evlat getirecek insan otursun 50 kere düşünsün.

    Ayrıca 5 vakit namaz kılmasının hiçbir önemi yok Allah bilir onu ne yapacağını.
  • 20-07-2021, 23:45:37
    #16
    onlinecihan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ana baba insanın ahiretidir. “ dövsen dövülmiyor “ sözü etik değil.. babana ne yaparsan evladından da onu görürsün..

    Konunuza gelecek olursak babanızla konuşmayı denediniz mi ?
    Yaşamayan bilemez. Çok daha ağır sözleri hak ediyor. Emin olun işin etik boyutu üzerinde çok düşündüm. Defalarca konuştum ama konuşarak problem çözülecek bir insan değil.
  • 20-07-2021, 23:46:13
    #17
    Benim babamda annem üzerinde üstünlüğünü kurmuş durumda ancak ben böyle birşeyin doğru olmadığı kanaatindeyim. Aklım yetmeye başladıktan sonra babama karşı tavır almaya başladım ve bu durumu artık babama karşı dilendiriyorumda. Madem ortak hayat yaşıyacaksanız ortak karar alacaksınız. Babamda benim sözüm geçer diyordu ancak biraz büyüyünce frenlemeye çalışıyorum ve anneminde sözünün para etmesi için elimden geleni yapıyorum.
  • 20-07-2021, 23:47:10
    #18
    O tür insanlar feshedilir. Feshedmesi sizin açınızdan olumlu veya olumsuz kolay olmayabilir. Ancak belli ki Anneniz çok yanlış bir seçim yapmış. Ama merak ettiğim durum onca yıl geçmiş. Babanız her daim mi böyle idi ki acaba? Eğer öyle ise Anneniz nasıl katlanabilmiş ve asıl önemli soru neden katlanmış. Sizin yüzünüzden mi katlanmış ya da. Ya da......

    Anne ve Baba'dan bahsediyoruz her ne karar verirseniz verin her iki taraf içinde üzücü bir hal alacaktır. Onca anı mevcut. Bir anda silinemez.