• 15-07-2021, 04:44:50
    #1
    Elimde boşta duran domainlerden birkaçını projelendirmeye niyetlendim. Ancak marka tescili için ve önceden kullnımla ilgili sorular belirdi.

    Söz konusu bütün domainlerde web sitesi, youtube kanalı/içeriği ve podcast olarak üçlü bir içerik sistemi olacak.

    Birinci domainde geçen isimle bir marka tescili yok. Ancak çok büyük bir yayınevinin oldukça popüler bir yayın dizisi var. Bu domainle ve isimle içerik üretsem sıkıntı yaşar mıyım? Marka tescili yapmam gerekir mi?

    İkinci domainde geçen isimle ise 41 ve 43 sınıflarından farklı tarihlerde farklı isimlere tescil var. Kitap ve kitaptan uyarlama film de mevcut. Bununla ilgili sorun yaşayacağımı düşünüyorum. O yüzden önce diğer sınıflardan marka tescili etmeye çalışacağım. Ancak bu durumda hangi sınıf(lar) uygun olur? 38 ve 45 uygun mudur yoksa geniş tutup 25, 28, 35, 38, 42, 45 mi yapmam doğru olur? Her sınıf 280 lira sanırım. Yok yere de 280 lira vermek istemiyorum tahmin edersiniz. En doğru, işimi görecek olanları nedir?
  • 15-07-2021, 05:35:46
    #2
    Takip edeyim bu konuyu güzel soru bence. Umarım en iyi yolu en kısa sürede bulursunuz. İyi çalışmalar.
  • 15-07-2021, 10:24:39
    #3
    Markamızın tescil takibini yapan firmayı önerebilirim bu soruyu cevaplamak adına

    @WebxGroup;
  • 15-07-2021, 12:01:59
    #4
    Marka süreci ile ilgili hiç fikriniz yoksa muhakkak bir danışmandan yardım almalısınız.

    Süreç şöyle işliyor sınıf başına 280₺ başvuru ücreti 750₺ marka onaylanırsa tescil ücreti.

    Süreç şöyle işliyor
    Marka başvurusu > 2hafta - 1 ay başvuru değerlendirmesi > bültene çıkarma (2 ay itiraz için bekleme) > tescil süreci (itiraz gelmezse)

    İtiraz gelirse süreç uzar. Markaya itiraz ortalama 2.5 ay, karar çıkarsa karara itiraz 1-1.5ay kadar
  • 16-07-2021, 16:44:05
    #5
    Daha önce marka tescili yaptım ancak böyle karmaşık bir durum yoktu. Birkaç yerle görüştüm ancak siz parayı verin gerisi kısmet kafasındalar. İş nasip kısmete kaldıktan sonra ben kendim de yaparım zaten.