Hocalarım selamlar ,
2018 yılında Google Aab diye yeni bir dosya formatı tanıtmış . Apkye göre avantajları mevcut . Bende bir ihtimal bir pazarı oluşur diye aabindir.com'u aldım . Ne dersiniz birkaç yıl sonra aab yi arayan olurmu ?
Okumak isteyenler icin ayrıntılı makale
Aab Apk formatının yerini alabilir mi ?
7
●77
- 30-06-2021, 21:26:21Bu tür domainleri erkenden yakalamak her zaman iyidir hocam, birkaç sene daha bekleyin derim. Geçenlerde okuduğum bir yazıda, yeni Android sürümlerde .apk dosyaların mağaza dışarısından indirilmesi ve yüklenmesi kalkacak deniliyordu. Tam olarak ne olur bilmiyorum tabii.
- 30-06-2021, 21:38:52apk yı biz(kullanıcı olarak) kurabiliyoruz. Aab uzantılı dosyayı kendimiz kurabiliyorsak(bildiğim kadarıyla olmuyor) dediğiniz gibi güzel bir domain olabilir.
Markete uygulama yüklerken aab tercih edilmesi mantıklı çünkü boyutu daha küçük ve indirildiğinde az yer kaplıyor. - 30-06-2021, 21:39:04Bende sizin gibi düşünüyorum hocam . Ama aklıma takılacağına alayım gitsin dedim .leaver adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 30-06-2021, 21:43:35Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.AAB'nin açılımı Android App Bundle. İçinde birden fazla APK barındıran bir ZIP dosyası gibi düşünebilirsiniz. Google Play'e uygulama yüklerken kullanılıyor ve aslında gayet yaygın ancak kullanıcıların bu dosyaları alıp kurması mümkün değil. Bu nedenle pek bilinmiyor.
- 30-06-2021, 21:45:22Üzdü hocam . Sağolun verdiginiz bilgi için .bybrown adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 30-06-2021, 22:28:53İleride Google Play bundle kullanımını zorunlu kılacak. Bundle dosyası cihaza göre çıkarılır ve imazalanır bunun sonunda bir APK oluşturulur. Yaani bundle dosyasını tıklayıp bunu cihazın yüklemesini bekleyemeyiz.