• 29-06-2021, 22:48:15
    #1
    Yarın LGS sonuçları açıklanacak, oğlumun durumu iyi değil özellikle pandemi döneminde bol bol LOL, CSGO oynadığı için beklentimiz düşük. Bari yeteneği varsa grafikerlik falan yapar gelecekte diye ümit ediyorum güzel sanatlar liseleri için hiç eğitim almadan yetenek sınavını geçmek mümkün mü ? Sınavlara giren var mı bilgisi olan paylaşabilir mi?
  • 29-06-2021, 22:58:56
    #2
    Ben size bir tavsiye vereyim oğlunuzu bir işe verin bir kafasını sürtün sonra kendisi bir yol arayacaktır.

    Diyelim Grafik tasarımı okudu yapacak mı ? yapmayacaksa okumasının anlamı ne ?
    Meslek liseleri de tavsiyemdir bu arada anadolu lisesi bir arkadaşım vardı ben meslek lisesi mezunuyum bana şöyle demişti : En azından senin 4 yıl sonunda elinden az çok teknik iş gelir ben sadece üniversite için çalıştım.
    yani bu seçenekte değerlendirilebilir. Benim lisede elinden hiç bir iş gelmeyen arkadaşlarım vardı şimdi 3 tanesi ayrı ayrı klima iş yeri açmışlar ben yeni mezun oldum üniversiteden
  • 29-06-2021, 23:21:35
    #3
    İşin eğitim alma ve sonuç alamama konusunda tecrübem var, o ayrı konu. Benim dört önlisans, bir lisans ve yüksek lisans diplomam var. İş güvenliği uzmanıyım, DE ehliyetim var, sağamayacağım kadar sertifika ve eğitimlere katıldım, Stk'larda çalıştım, hafif arama kurtarma eğitimi aldım, yangın eğitmeniyim, B seviye ingilizce var, algoritma eğitimi konusunda Finlandiya ve İtalya' da iki projeye katıldım, Türkiye'de sekiz proje yönettim. Sonuç sıfır değil ama yakın. Kuzenlerim inşaat ve fason tekstil işi yapıyor. Bayramda onların tatil, araba ve para hikayelerini dinliyorum lüks arabaları ve evlerine gıpta ile bakıyorum. En çok okuyanı lise 1 terk ama hepsi borsada oynayacak paraya sahip. Okumak tamamen boş bir çaba ama içim el vermiyor eğitim alsın çocuk istiyorum.