• 16-06-2021, 07:01:33
    #37
    Baba-anne-cocuk 2bin civari.
  • 16-06-2021, 07:03:51
    #38
    Bizim çocuklar meyve delisi, 2 çocuk ile birlikte min 2500-3000 tutuyor. Et pirzola falan yediğimiz yok. Tavuk, sebze meyve..
  • 16-06-2021, 07:18:23
    #39
    Şükretmek başka yakınmak başka. Kuru ekmek bile yesen bunu buldum diye şükredersin.

    100 yıl önce tarladan kaldıracaksın da, yazın hazır edeceksin de kışın yiyeceksin. Bak şimdi 100 mt ötende market var al ye. Daha ne istiyorsun dimi?
  • 16-06-2021, 07:27:56
    #40
    AOK
    Platin üye
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sanki beşer beşer aldık 1 hafta gidiyor gitmiyor, nerede sebze meyve kuruyemiş cips kola tatlı hadi onları geç turşu salça yoğurt baharatlar ketçap vsvs sayamadığım bir çok şeyi alamadım sadece aç karnımızı doyuruyoruz cevaplamazsaniz sevinirim sadece bir konu açtım merak ettiğim için anladığım kadarıyla hepimiz aynı sorundan muzdaribiz

    Dışarda 60gr tavuk döner 12tl olmuş gerçi sıkıntı aşırı büyük
    Sadece aç karnımızı doyuruyoruz demişsiniz de Zaten tok karnınızı doyuramazsınız aynı listeyi düzgün bir araştırma ile 300 TL’ye düşürebilirdiniz.
    Yine de fiyatlar çook uçuk. Banknotlar bozuk para değerinde olmuş.
    Tabi buna sebep olan başlıca sebep zaten belli. İkincisi ise bizleriz. Sizlersiniz. Maaşa yüzde 20 zam geldiğinde ekmeğe çaya yüzde 30 zam bindiriyorlar. Dolara yüzde 5 zam geldiğinde peynire süte yüzde 15 ekliyorlar. Bu düzen devam ettikçe o aldıklarınıza şükreder olacaksınız
  • 16-06-2021, 09:07:02
    #41
    AvangeQuick adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Rahmetli dedem anlatırdı 1925 doğumluydu yokluğun kıtlıgın en yoğun zamanında doğdu deki yemek yoyorduk ben senin zamanınsayken ekmekle su termiş simdi bu hikaye değil tamamen gercek oturduğu evin alti ahırdı şimdi sofra 3 çesit peynir var yok birinin tuzu yok yok efendim biri cok yağlı şimdi ben sükretmicemde kim edicek gardaşım
    Doğru hocam 13-14. yüzyıllarda da veba salgını vardı, koronadan çok daha kötüydü ve o zamanlar tedavisi de yoktu. Çok şükür bugün korona var.

    1939-45 arası Avrupa'ya tatile gitmek mümkün değildi, her yer harabeydi ve ölüm riski vardı. Bugün pahalı da olsa gidebiliyoruz, ölüm riskimiz de yok.

    Çok şükür
  • 16-06-2021, 09:09:57
    #42
    aliarbak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Doğru hocam 13-14. yüzyıllarda da veba salgını vardı, koronadan çok daha kötüydü ve o zamanlar tedavisi de yoktu. Çok şükür bugün korona var.

    1939-45 arası Avrupa'ya tatile gitmek mümkün değildi, her yer harabeydi ve ölüm riski vardı. Bugün pahalı da olsa gidebiliyoruz, ölüm riskimiz de yok.

    Çok şükür
    Sonunda bizide anlayan birisi çıktı varolun
  • 16-06-2021, 09:15:22
    #43
    Ortalama Bin TL'yi buluyor. Şimdilik iki kişiyiz. Yaklaşık 8 ay sonra inşallah üç kişi olduğumuzda Bin Beş Yüz TL'yi bulacaktır.
  • 16-06-2021, 09:18:15
    #44
    Merhaba, dün akşam yürüyüşe çıkmıştık. Geçerken markete uğrayalım dedim ne var ne yok. 110₺ ile çıktık
  • 16-06-2021, 09:26:58
    #45
    AvangeQuick adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sonunda bizide anlayan birisi çıktı varolun
    Hocam ben ironi yapmıştım aslında. Bu elma ile armutu karşılaştırmak oluyor.

    Her dönem kendi içinde değerlendirilir. Yani 21. yüzyılda yaşayan bir insan, kendisiyle aynı dönemde yaşayan diğer topluluklarla kıyaslama yapar, geçmişle değil.

    Teknolojik gelişim, üretimin ucuzlaşması, lojistiğin kolaylaşması gibi etkenler bütün dünyayı ileriye götürür, erişimi kolaylaştırır. Ve her dönemin ihtiyaçları da öncesine göre farklılık gösterir.

    Bugün üretim öncesine göre fazlasıyla ucuzlamışken, eğer biz temel ihtiyaçlarımızı 5 sene öncesine göre daha pahalıya(daha fazla zaman harcayarak) ve daha düşük kalitede temin ediyorsak, burada problem var demektir. Bunu 100 sene öncesiyle kıyaslamanın bir anlamı yok. 100 sene öncesine bakıp bugün şükredebiliriz; ancak 5 sene öncesine göre durumumuz daha kötüyse, bunun hesabını sormalıyız. Bunun hesabını soracağımız kurum da devlettir, devleti yönetenlerdir. Ekonomideki bu gerilemenin en büyük sebebi güven problemidir. Ve güvenin azalmasına sebep olan vatandaşın kendisi değildir, eğer bunu vatandaşa yıkacak olursak, devlet ne güne duruyor?

    Arkadaş aylık market harcamasına dair bir konu açmış, insanlar bilgi veriyor ve öncesine göre kıyaslama yapıyor. Eğer siz bu kişilere şükret derseniz, bu konu ister istemez siyasete kayar.