ReH adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Evi yakar mıyım?
14
●356
- 14-06-2021, 03:34:48adaptörde sorun yok hocam bu pcye takılan bölüm yırtık aynen dh de falan da öyle yazmışlar birinin konusuna ama kıvılcım çıkınca tedirgin oldum gece şarja falan takınca uyandırıcak kadar ses yapıyor çıt çıt bi sorayım dedim problem çıkarmazsa sıkıntı yokReH adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 14-06-2021, 03:53:04Hocam gecmis olsun, pc marka model nedir adaptörler var fazladan eski pclerin. Varsa hazirda göndereyim sizeyaziliman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 14-06-2021, 04:24:42Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Elektronikçiye götürün sorun kablodaysa tamir olur. Kendiniz yapmaya kalkmayın derim. Elektronik ile elektrik farklıdır. Kablonun prizden gelen kısmında sorun varsa direk 220 volt geliyor bu sizi güzelce çarpmaya zaten yeter, ancak adaptörden bilgisayara çıkan kısımda ise volt düşer, genelde laptop adaptörü 19 volt verir yani önceki cevaplarda söylenen 5 volt doğru değildir. 5 volt telefon adaptörü içindir genelde. Her koşulda bozuk adaptör cihaza zarar verebilme riski taşır. Elektronik ürünler lehim olmadan kullanılmamalıdır. Elektrik bandı elektrik tesisatı için geçerli maalesef.
Elektrik şakaya gelmez, elektronikte şaka çok pahalıya patlar.
Evi yakar mı? Elbette yakabilir bunun garantisini kimse veremez. Sonuçta hatalı/bozuk bir şeyden bahsediyoruz.
Kabloyu kesip yapmaya kalkmamak, ustaya götürmek en doğru hareket olur.
Ayrıca kesip birleştirseniz bile çalışmama ihtimali yüksek olacaktır. Dediğim gibi bu tarz ürünler lehimsiz olmaz. Usta size yeni adaptörden çok çok daha uygun yapacaktır zaten. Sonuçta kopukluğu bulup, lehimleyip fitil geçirecek ya da bantlayacak ne kadar fiyat çekebilir ki? Belki kabloyu değişmek gerekirse biraz fiyat artabilir. Yinede asıl para eden kısım adaptörün kendisi, kablo değil.
Geçmiş olsun.