Wixir.Net adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Şahıs Şirketi
18
●463
- 25-05-2021, 13:22:54Genç girişimcilik kapsamında 1 sene bağkurunu devlet ödüyor, üç vergilendirme dönemi boyunca elde ettiğin kazançtan yıllık 75.000 TL'lik kısmında gelir vergisinden istisna oluyorsun. Kesinlikle genç girişimciliğe başvur.namlimedya bunu beğendi.1 kişi bunu beğendi.
- 25-05-2021, 13:35:22mükellef.co üzerinden yapsak işlemleri daha mı uygun olur ?
Bilenler yeşillendirebilir mi - 25-05-2021, 14:39:05hocam ben güvenemiyorum orayaburaksenyurek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 25-05-2021, 14:45:09bende bilmiyorum. Youtube da mesut çevik anlatırken farkettim hocam. onun dışında bir bilgim yok..Angaraliaga adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 25-05-2021, 14:50:35Merhaba;Angaraliaga adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aile evinde kalan arkadaşlarım kontratta ismi geçen kiracı ile aralarında kira sözleşmesi yapmışlar. Ofis açmak için kira sözleşmesi ve adres şart. Ben açılışı yaparken ofis olacak odanın fotoğrafını ve binanın dışarıdan fotoğrafını da istemişlerdi.
Kira sözleşmesindeki kiralama bedeline göre 3 ayda bir (yaklaşık olarak) homeofisler için kira bedelinin 3 te 1 i artı vergiler (standart ofisler 3 ayda 1 bir kira bedeli öder) şeklinde stopaj ödüyorsunuz. Ayda 1 geçici kdv ve damga vergisi çıkar. Mayıs ayında yıllık hesaplamalar ile başka vergilerde çıkıyor. Gelirinizin olmaması, fatura kesmemeniz vs vergi çıkmasını etkilemez. Genç girişimci olsanız bile gene geçici gelir vergisi ödüyorsunuz. 3 yılın sonunda çıkan gelir vergisinden düşülebiliyor bu ücret. Tabi bunu hatırlayacak bir muhasebeciniz varsa. Muhasebecilere detaylı şekilde sorun. Bazıları detaya hakim olmaz ve bişey olmaz şu var bu var başka para ödemezsin der. Çok inanmayın. 3-4 muhasebeciye gidip bilgi ve fiyat alın.
=> Fatura kesmeden her ay geçici kdv, 3 ayda 1 geçici gelir vergisi ortalama aylık 100 tl civarı tutuyor. Kira bedeline göre 3 ayda bir stopaj. Her yıl mayıs ayında içeriğini bilmediğim yıllık bir vergi var 300 tl den az tutmuyor. Üzerine aylık muhasebeci ücreti ve kestiğiniz faturalar için kdv ödersiniz. (Muhtasar ve geçici olarak çok fazla vergi çeşidi var akılda tutmak baya zor. İsimleri karıştırmış olabilirim)
Bunları düşünerek açılış yapmanızda fayda var. Ayrıca 1 yıl dolmadan genç girişimciliği terk ederseniz ödemediğiniz ücretleri alıyorlar. Girerken detaylı şekilde düşünmek yararlı olur. Ayrıca muhasebecilerden ve internetten aldığınız bilgileri oturup sağlam kafayla değerlendirin. Kendi kararınızı verin. Gözünüzden kaçırdığınız bir şey olursa bir anda karşılaşmak can sıkıcı oluyor. Şimdiden ticari hayatınızda başarılar. Umarım başarılı olursunuz. İyi forumlar - 25-05-2021, 21:39:08@Angaraliaga; Merhaba,
Kuruluşunuz öncesi Girişimcilik Eğitimi'nizi online olarak tamamlayarak KOSGEB Geleneksel Girişimci Destek Programı'na başvuruda bulunarak 5 bin TL Geri Ödemesiz Kuruluş Desteği almanızı öneririm.
Reklam ajansı faaliyetleri geleneksel girişimcilik kategorisinde desteklenmektedir.
Ankara'ya selamlar. - 25-05-2021, 21:57:23Yorumunuz için teşekkür ederim hocam araştıracağımbrscicek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
