• 06-05-2021, 14:49:40
    #1
    Merhaba.
    Az önce bu şekilde bir mesaj aldım. Daha önce aranızdan bu şekilde mesaj alan oldu mu? Numara mı nereden bulduğunu merak ediyorum, aceba bu forumdan biri mi? Maalesef bu tarzda domain çalma işleri çok oluyor.


    Mesajın Türkçesi:

    Merhaba Musa Aktay, iyi günler dilerim. Bu bir web sitesi geliştirme şirketinden Nidhi. Sizinle uygunakredi.com alan adı için bağlanıyorum, işletmeniz için yeni web sitesi tasarımı, dijital pazarlama, mobil uygulama, yazılım geliştirme ile ilgileniyor musunuz? Buradan cevap verebilirsiniz. Lütfen görüşme sırasında sizinle bağlantı kurmak için iyi zaman ayırın.
  • 06-05-2021, 14:50:43
    #2
    Müşteri aramaya çalışıyorlar, whois açık ise numaranız orada yazar.
    Düzenleme: Whois sorgunuz açıkmış, adınız, soyadınız numaranız ve konumunuz gibi önemli bilgiler yer alıyor, gizlemekte fayda var. Cüzi bir miktar ile domain alım sırasında kapatabiliyorsunuz. Bazı firmalar bunu hediye de ediyor.
  • 06-05-2021, 14:51:34
    #3
    Valla muhtemelen bir hintli ama d0landırıcılık gibi durmuyor edebiyle hizmet lazım bi abi demiş kenara çekilmiş gibi.
  • 06-05-2021, 14:53:55
    #4
    web site ve mobil uygulama yapalım mı demiş hocam
  • 06-05-2021, 14:54:21
    #5
    Genelde mail ile bu şekilde çok teklif geliyor ************** değilde kazanç arıyorlar iş yapmak istiyorlar.
  • 06-05-2021, 14:57:34
    #6
    Whois açıksa bilgilerinize oradan ulaşılmış olabilir
  • 06-05-2021, 14:57:48
    #7
    NextWorld adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Müşteri aramaya çalışıyorlar, whois açık ise numaranız orada yazar.
    Düzenleme: Whois sorgunuz açıkmış, adınız, soyadınız numaranız ve konumunuz gibi önemli bilgiler yer alıyor, gizlemekte fayda var. Cüzi bir miktar ile domain alım sırasında kapatabiliyorsunuz. Bazı firmalar bunu hediye de ediyor.
    Feradosman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Valla muhtemelen bir hintli ama d0landırıcılık gibi durmuyor edebiyle hizmet lazım bi abi demiş kenara çekilmiş gibi.
    oquzhane adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    web site ve mobil uygulama yapalım mı demiş hocam
    Engin.ilicali adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Genelde mail ile bu şekilde çok teklif geliyor ************** değilde kazanç arıyorlar iş yapmak istiyorlar.
    Hocalarım size website yapalım diye domaini çalanlar var bu yüzden sormuştum. Sadece forumda bu şekilde bir durum yaşayan var mı diye merak etmiştim Numara mı nereden bulduklarını sordum , birçok domain sağlayıcı firma ile çalışıyorlarmış bu şekilde bulmuşlar. Hepinize cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim
  • 06-05-2021, 15:03:24
    #8
    Aktay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocalarım size website yapalım diye domaini çalanlar var bu yüzden sormuştum. Sadece forumda bu şekilde bir durum yaşayan var mı diye merak etmiştim Numara mı nereden bulduklarını sordum , birçok domain sağlayıcı firma ile çalışıyorlarmış bu şekilde bulmuşlar. Hepinize cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim
    Domain çalmaları için senin domain bağlı olduğu domain firmasının şifre maili vermen gerekir buda zaten gereksiz bilgidir vermezsin olur biter.
    Adama lazım olan sunucu bilgileri temayı yüklemesi için onuda vermesen olur kendisi tasarımıyapar sen uplarsın.
  • 06-05-2021, 17:29:46
    #9
    Domain sağlayıcı firmalardan almıyorlar, belirttiğim gibi whois sorgusu ile çok kolay şekilde buluyorlar. Örn: https://www.turhost.com/domain/domai...ygunakredi.com
    Domain yanındaki "Kime ait" butonuna basıp bekleyin...