Yıllardır çilek tutkunu olarak isyan ettiğim durum. Maalesef nereden alırsak alalim coook eskiden yediğimiz çilek tadı yok. Cogu ürün böyle. Cok üzülüyorum ve buna nasil izin verildi neden bu hale geldik anlamiyorum.
Aslında cok büyük ve kötü bir olay saman gibi sahte meyve sebzeler...
Hangi ürün olursa olsun çiftçilik para kazandırmıyor. Bunun en önemli sebebi de, yurtdışından gelen (daha sonra da ülkemizde üretilmeye başlanan) ucuz gıdalar, gdolu tohumlar, tarım ilaçları ve kimyasal gübreler. Bozulmayı önlewmek için kullanılan katkı maddeleri.
Tüm bunlardan sonra meyve ve sebzenin tadı kalmadı. Tat yok koku yok yararlı içerik yok. Plastik yediriyorlar.
Yetiştirmeyi düşünenler için sonbaharda kişi başı 10 adet fide temin edebilirim. Ancak bunun da kargo masrafı fidenin kendi ederini geçer.