• 20-04-2021, 12:17:10
    #10
    iamJaguar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    olmuyor hocam açılmıyor

    mardin kızıltepe bakalım nasıl geçecek, hayırlı teskereler bu arada
    Mardin mi 😁 Bende Kasım sonunda askerliği bitirip geldim. Doğunun en güzel yerine düşmüşsün. Yazları çooook sıcak olsada gerçekten güzel yer.
  • 20-04-2021, 12:18:21
    #11
    Üyeliği durduruldu
    Abbozdag adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Mardin mi 😁 Bende Kasım sonunda askerliği bitirip geldim. Doğunun en güzel yerine düşmüşsün. Yazları çooook sıcak olsada gerçekten güzel yer.
    sendemi mardinde yaptın hocam var mı tavsiyelerin bana
  • 20-04-2021, 12:18:46
    #12
    Lifent adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam askerlik için korona testi askeri hastanelerde yapılıyor. Bulunduğunuz yerdeki askeri hastaneye gidin, asker olacağınızı söyleyin hemen teste alıyorlar zaten.
    Hocam, askeri hastaneler kapatıldı.
  • 20-04-2021, 12:21:25
    #13
    Abbozdag adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam, askeri hastaneler kapatıldı.
    Hocam bildiğim kadarıyla mevcut askeri hastaneler bu tarz işler için işlem görüyor. Ben yeni geldim askerden ve ben de bulunduğum yerdeki askeri hastanede test olmuştum.
  • 20-04-2021, 12:25:59
    #14
    iamJaguar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    sendemi mardinde yaptın hocam var mı tavsiyelerin bana
    Mardin Kızıltepe Şenyurt ŞAT Hudut Karakolundaydım.
    Önerim, sayılı gün çabuk geçer. Sinirlerinize hakim olun. Emret komutanım ve emredersiniz komutanım ifadelerinden başka ifade kullanmazsanız askerliğin nasıl geçtiğini anlamazsınız.
  • 20-04-2021, 12:32:17
    #15
    Lifent adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam bildiğim kadarıyla mevcut askeri hastaneler bu tarz işler için işlem görüyor. Ben yeni geldim askerden ve ben de bulunduğum yerdeki askeri hastanede test olmuştum.
    Bakınız 669 nolu KHK

    Alıntı
    Devredilecek kurumlar
    MADDE 106- (1) Gülhane Askeri Tıp Akademisine bağlı eğitim hastaneleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi ile asker hastaneleri, dispanser ve benzeri sağlık hizmet birimleri ile Jandarma Genel Komutanlığına ait sağlık kuruluşları her türlü hak ve yükümlülükleri, alacak ve borçları, sözleşme ve taahhütleri, taşınırları ve taşıtlarıyla birlikte, Sağlık Bakanlığına devredilir ve bunlara tahsisli taşınmazlar Bakanlığa tahsis edilir. Devredilen sağlık kuruluşlarından müstakil olanların taşınmazları müştemilatı ile birlikte ve bütün olarak tahsis edilir; başka hizmet birimleri ile aynı yerleşke içerisinde bulunanlardan ifrazı mümkün olanların ifrazı ve tahsisi yapılır.

    (2) Gülhane Askeri Tıp Akademisine bağlı yükseköğretim birimleri her türlü hak ve yükümlülükleri, alacak ve borçları, sözleşme ve taahhütleri, taşınırları ve taşıtlarıyla birlikte, Sağlık Bilimleri Üniversitesine devredilir ve bunlara tahsisli taşınmazlar Üniversiteye tahsis edilir. Sağlık Bilimleri Üniversitesi, devirden önce Gülhane Askeri Tıp Akademisi bünyesinde yürütülmekte olan Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer tehditlere karşı savunma, Hava ve Uzay Hekimliği, Sualtı Hekimliği, Harp Cerrahisi gibi özellikli askeri sağlık hizmetleri alanlarına yönelik hizmet, eğitim, araştırma ve danışmanlık faaliyetlerini de yürütmekle görevlidir.

    (3) Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yayımı tarihinden itibaren bir ay içinde;

    a) Devredilen sağlık kuruluşları için, Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Komutanlığından üç kişilik komisyonlar kurulur. Komisyon başkanlığı Maliye Bakanlığı temsilcisi tarafından yürütülür. Komisyonlar tarafından devre konu taşınırlar, taşınmazlar, taşıtlar, kadro ve pozisyonlarıyla birlikte mevcut personel tespit edilerek tutanağa bağlanır.

    b) Devredilen yükseköğretim birimleri için, Üniversite, Maliye Bakanlığı ve Gülhane Askeri Tıp Akademisinden üç kişilik komisyonlar kurulur. Komisyon başkanlığı Maliye Bakanlığı temsilcisi tarafından yürütülür. Komisyonlar tarafından yükseköğretim birimlerinin devre konu taşınırlar, taşınmazlar, taşıtlar ve kadro ve pozisyonlarıyla birlikte mevcut personel tespit edilerek tutanağa bağlanır.

    (4) Devredilen yükseköğretim birimleri ile sağlık kuruluşlarının ödeneklerinden devir tarihi itibarıyla kalan tutarları, ilgisine göre Üniversite ve Sağlık Bakanlığı bütçesinin ilgili tertiplerine Maliye Bakanlığınca aktarılır.

    (5) Bu madde çerçevesinde gerçekleştirilen bütün geçiş, devir, temlik ve intikal işlemleri ile düzenlenecek belgeler her türlü vergi, resim, harç, ücret ve fondan müstesnadır.

    (6) Şehit yakınları ve gazilere sağlık hizmeti sunumunda öncelik tanınır. Askeri personel ve bakmakla yükümlü olduğu kişilere devredilen sağlık kuruluşlarında öncelikli hizmet verilir. Bu şekilde verilecek öncelikli hizmetin usûl ve esasları Milli Savunma Bakanlığının görüşü alınarak Sağlık Bakanlığınca belirlenir.

    (7) Er ve erbaşların sağlık hizmeti giderleri Sosyal Güvenlik Kurumunca karşılanır. Bu giderler için Sosyal Güvenlik Kurumuna gerekli ödeme Milli Savunma Bakanlığı bütçesinden yapılır.
  • 20-04-2021, 12:34:17
    #16
    Abbozdag adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bakınız 669 nolu KHK
    Hocam ben kendi tecrübemi aktardım (:
  • 20-04-2021, 12:36:40
    #17
    Lifent adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam ben kendi tecrübemi aktardım (:
    Hocam, sanırım siz eskiden askeri olan hastaneye gittiniz. Bu durumda askeri hastaneye gittim demeniz normal. Lakin askeri hastaneler 669 sayılı KHK ile kapatıldı.

    Edit: Kapatıldı derken, kapısına kilit vurulmadı. Sağlık Bakanlığına devredildi.
  • 20-04-2021, 12:37:28
    #18
    Growth Manager
    iamJaguar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    olmuyor hocam açılmıyor

    mardin kızıltepe bakalım nasıl geçecek, hayırlı teskereler bu arada
    çok şanslısınız, doğuya düşmek bir mucizedir.


    not: ankarada yapmış biri olarak söylüyorum, askerden çok komutan vardı.