içerik ne olacak
temada ne kadar düzenleme yapılacak
içeriğin ne kadarı düzenlenecek
birim saat x tahmini iş süresi olarak hesaplayabilirsiniz
..
misal
kartvizit site (ana sayfa - hakkımda - hizmetler - referanslar - iletişim) gibi sayfa sayısı az olan bir iş ise
1. sayfa sayısı az olur
2. görseller az olacağı için düzenleme fazla zaman almaz
ama
yukarıdaki sayfalara ek olarak müşterinin ürünlerini de ekleyeceksinizdir. 100 tane ürün vardır. her ürün için minimum 3 görsel vardı.
1. sayfa sayısı diğerinin 20 katı artmış durumda
2. görsel sayısı diğerinin minimum 100 katı artmış durumda
dolayısı ile sizin iş yükünüzde 20 - 30 kat artmış durumda olacaktır.
kullandığınız tema türkçe değildir
temada türkçeleştirmeler yapmanız gerekebilir.
tema fonksiyonları tam olarak işinizi görmediği bir durum varsa tema fonksiyonlarını tekardan düzenlemeniz gerekebilir
bu da iş yükünüzü arttıracaktır.
Anahtar teslim Web sitesinin ortalama fiyatla ne olmalı ?
11
●132
- 01-04-2021, 19:02:12Arkadaşlar bu sizin ve müşterinin durumuna göre değişen bir durumdur. Nedenine gelecek olursak; freelancer çalışan biri emeğinin karşılığı da olsa kolay kolay gidip 15K - 20K gibi bütçelere iş bağlayamayabilir. Ancak kurumsal bir firma olsaydı rahat rahat bunu yapabilirdi. Mevzu zaten burada başlıyor: 50 TL'ye full ***** eklenti/tema WordPressci topluluğu
- 01-04-2021, 19:04:11Sarf edilen emek olarak bakılırsa çok değişken bir yanıtı var bu sorunun. Ama kesin olan bir şey var, o da işin hakkı ne ise bu rakamın müşteriye göre değişmemesi gerektiği.
Müşterinin bütçesi 100 birim ise 60 birime projelendirilen iş 90 birime çıkmamalı veya müşterinin bütçesi 50 birim ise 45e düşmemeli. Yükselmesi haksız kazanç olur, düşmesi ise mutlaka bir şeylerin eksik kalmasına yol açacak.
Genel olarak şöyle özetlenebilir;
Edinilmiş "know how" ile ortaya koyulan sonuç ve sarf edilen zaman diğer masraf kalemlerinden çok daha değerlidir. Aynı proje için 10.000 TL ve 1.000 TL teklif alınan iki yerin aynı kalitede çözüm sağlayacağını beklemek mantık dışı olur, bu durum "- Bu iş bu rakama da yapılabiliyormuş" algısını yaratıyor ve son derece yanlış bir yaklaşım. Hayır olmuyor, orada eksik bir şeyler var.
Burada proje sahibinin ne istediğiniz önemli, yani işin kalitesi değil ucuzluğu ön plandaysa zaten bir sorun yok. Sonrasında ortaya çıkacak sorunları öngörmek de zor olmasa gerek.