Mimarlık mezunuyum ve kendime Illustrator'de portfolyo hazırladım. PDF olarak çıktı alınca bir sıkıntı yok her şey yolunda.
Fakat dosya boyutu büyük olduğu için iki tür PDF çıktısı aldım, birisi yüksek boyutlu diğeri ise kücük boyutlarda.
Küçük boyutlarda almamın amacı, whatsaptan-email'den hızlıca göndermek için. Fakat tabikide kücük boyutta alındığı için istenilen kalitede olmuyor.
Tam boyut olarak aldığımda ise yaklaşık 1.7 GB oluyor (56 sayfa A4'ten oluşuyor ve her sayfada render, kesit,görünüş vs. bulunmakta.) karşımdaki kişiye bunu atamıyorum tabikide. İllaki wetransfer kullanmam gerekiyor fakat bu da kullanışlı olmuyor.
Bu sebeple, portfolyo paylaşım sitelerinden birine kaliteli halini koyup, kücük boyutlu dosyanın yanına bu sitenin linkini atmayı düşünüyorum.
Behance, İssuu gibi portfolyo-çalışma paylaşım siteleri mevcut fakat bu sitelerde PDF olarak kabul etmiyor (veya ben beceremedim.)
1) Illustrator'de hazırladığım dosyayı JPEG olarak kaydetmeyi bulamadım. Bu mümkün müdür acaba ? (tek sayfa halinde çıktı veriyor fakat toplu bir biçimde JPEG olarak vermiyor.)
2) PDF halini direk JPEG çevirme ihtimalim var mıdır ? (internette online olarak bunu yapan siteler var fakat orda da 56 sayfayı tek tek JPEG olarak veriyor, toplu vermiyor.)
3) Tek tek olan JPEG sayfalarını birleştirip, bütün bir JPEG yapma ihtimalim var mıdır ?
Kolay sorular olabilir, kusura bakmayın
Illustrator'e biraz yabancıyım ve yeni başladım diyebilirim.