Merhaba,
2015 de yedek hesaplarımı kaydetmek için açmış olduğum gmail deki Sahibinden.com hesabın bir başkası tarafından ele geçirilmiş ve hesabın adı M.... T olarak 2018 de değiştirilerek bir kredi kartı ödemesi yapılmış 3x99 TL 24 saat içerisinde sahibinden bu arkadaşın hesabını dondurmuş. Bugün polis karakolundan kredi kartı *************** suçlaması ile aradılar ve ifadeye çağırdılar.
Şimdi buraya kadar tamam. E-Posta adresimi Google da arattığımda bir forum sitesinin datalarının sızdırıldığını ve o eposta ve şifresinin orada olduğunu fark ettim. Sanırım bu şekilde erişim sağladılar. Nasıl bir yol islemeliyim bu durumdan benim suçlu bulunma ihtimalim var mı?
Şu an Ispartadayım fakat beni ifade almaya Ankaraya çağırıyorlar. Buradaki herhangi bir karakoldan ifade verebilir miyim?
Hesap hırsızlığı ve hukuki problem
5
●177
- 19-02-2021, 05:34:022 sene önceki olay ise muhtemelen sonuçlanmak üzeredir ve ifadeni almak için çağırıyorlar sadece. Benzer durum olarak yıllar önce eski hattımı yine benden habersiz olarak benim adıma çıkartıp telefon ile "savcı, polis vb" şeklinde tanıtıp birilerini d*landırmışlar. Olaydan 2 sene sonra haberim oluyor ve o zaman ifademi alıyorlar. İfademden sonra karşıma bu konu hakkında bir şey çıkmadı daha sonra.
- 19-02-2021, 05:44:55Anladığım kadarıyla bunu bir çok insan yaşamış. Sahibinden hesapları bir çok insanın ansızın çalınmış ve telefon onayı olsa dahi habersiz bilgileri değiştirilebilmiş bu olay uzun zamandır var (yıllar) ve hala yaşanıyor. 2015 den beri yaşanılan bu olayda 6 yıldır engel koyamayan sahibinden yüzünden biz bu duruma düşüyoruz arkadaşlar. Başkasının hesabını biliyorsanız onun telefonuna mailine onay gitmeden işim eposta falan değiştirip onun adına her işlemi yapabiliyorsunuz. Durum buymuş sanırım
- 19-02-2021, 05:51:55Aynı durumu Trendyol üzerinde yaşadım yakın zamanda. Hesabıma girdiğimde bütün bilgilerimin değiştiğini ve sepette 1-2 ürün olduğunu gördüm. İyi ki kredi kartı bağlı değildi hesapta. Canlı destekte saatlerce 2-3 kişi ile durumu anlatmaya çalıştım. Çünkü şifremi sıfırlayarak giriş yapabilmiştim hesabıma ama ne sms ne de eposta gelmişti hesabıma girdiklerinde / bilgileri değiştirdiklerinde.kodak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 19-02-2021, 06:10:37Vallaha can sıkıcı oldu bu durum. Tek merak ettiğim Ankara'ya çağırıyorlar ifade için mahalle karakoluma. Bu ifadeyi Isparta'da verebilir miyim?voLwy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle