• 13-02-2021, 14:37:23
    #1
    Merhaba, staj yaptığım yerde staj sürem geçtiğimiz günlerde bitti ve aynı yere işkur üzerinden giriş yapacağım. İşkur hakkında net bilgisi olan var mı ? Bazı sorularım olacak. İnternetten araştırdım ama sizlere de sormak istiyorum.

    İlk sorum ücret konusu. İnternette gördüğüm kadarıyla normal vatandaşa günlük 108 tl ve öğrenciye 81 tl . Eğer 108 tl den hesaplarsak 3240 tl yapar aylık. Fakat 81 tl den sayarsak 2430 tl yapar. Ben şuan hala öğrenciyim. Bir kaç haftaya mezun oluyorum belgelerimi bekliyorum. Bu ücretler aylık verilen ücret mi yoksa brüt ücret mi acaba ? Eğer brüt değilse aylık alacağım ücret 3240 tl mi olacak ? Yoksa brüt olduğu için asgari ücret olan net 2825 tl mi alacağım ?
  • 13-02-2021, 14:58:06
    #2
    İşkur doğrudan asgari ücret verir. Kayıt olurken öğrenci olarak giriş yaptıysanız asgari ücretin biraz altında alırsınız.
  • 13-02-2021, 15:06:24
    #3
    Meraboy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İşkur doğrudan asgari ücret verir. Kayıt olurken öğrenci olarak giriş yaptıysanız asgari ücretin biraz altında alırsınız.
    Evet iş veren kişi kaydımı yaptırırken öğrenci olarak yaptırdı. Ama mezun olunca işkura bildir maaşın normalden devam eder dediler. Teşekkür ederim cevabınız için.