• 10-02-2021, 23:51:43
    #19
    Hocam hayalin boş olup olmadığını ancak neticelenince öğrenebiliyoruz. Zaten bu yüzden hayal kuruyoruz. Mesela ben, ömrüm boyunca sürüneceğime 3,4 sene sürünürüm belki tutar diye site işine girdim. Günlük belli bir vaktimi ayırıyorum. Olmazsa da 'denedim' derim diyorum. Sabah 9 akşam 5 işleri ile sadece hayatta kalabiliyoruz çünkü.

    Mevzu bir yerde para da değil. Ben haftanın 6 günü sabah 9 akşam 5 zamanımı patronuma satıyorum. Akrabam öldüğünde cenazesine gitmek için bile izin almak zorundayım. Umut işte. 😊
  • 10-02-2021, 23:51:58
    #20
    Çünkü insanlarin çoğu karaktersiz olmuş parası olana yalakalık yapıyor. Bir okuldaki müdür bile öğretmenin bmvsi var inşaatla uğraşıyor diye onun Yaptıkları hataları görmüyor şerefsize sanki ev verecek.
  • 10-02-2021, 23:54:57
    #21
    kafakalem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam hayalin boş olup olmadığını ancak neticelenince öğrenebiliyoruz. Zaten bu yüzden hayal kuruyoruz. Mesela ben, ömrüm boyunca sürüneceğime 3,4 sene sürünürüm belki tutar diye site işine girdim. Günlük belli bir vaktimi ayırıyorum. Olmazsa da 'denedim' derim diyorum. Sabah 9 akşam 5 işleri ile sadece hayatta kalabiliyoruz çünkü.

    Mevzu bir yerde para da değil. Ben haftanın 6 günü sabah 9 akşam 5 zamanımı patronuma satıyorum. Akrabam öldüğünde cenazesine gitmek için bile izin almak zorundayım. Umut işte. 😊
    Bende bunu aynı şekilde düşünüyorum. Ama sistem bize bunu zorla yaptırıyor. Mesela benim 2 çocuk var işim olmasa bu işler tutmasa aç kaldım. Maalesef sabah 9 akşam 5 köleliğine devam ediyorum.
  • 11-02-2021, 00:07:23
    #22
    Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
    Aslında düşüncenizi anlıyorum, ne demek istediğinizide. Fakat şartlar öyle zor durumda ki. HEMEN zengin olmazsak hayallerimizin bir çoğuna ulaşamayacağız.
    İşte benim örnek bir hayalim. "Subaru BRZ"

    subaru.com 'dan aldığım görüntü


    subaru.com.tr'den aldığım görüntü


    Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum, kpssye girdim memur olarak atandım 5bin maaş alıyorum. Varsayım bunlar
    Her ay 3 bin köşeye koyuyorum biriksin bakalım. Hayalimdeki araca ulaşmam "189 AY"

    Almanyada asgari ücret birikimi yapabilen bir insan "18 AY" sürede benim hayallerime ulaşabilecek.

    10 KAT!

    Almanyada harcayacağımız zaman X olarak düşünürsek, bizim 10X zaman harcamamız lazım.
    Almanyada 1 sene harcarsak burada 10 sene harcamamız lazım. Bak buraya kadar gayet güzel. 1 senede değilde 10 senede ulaşabiliriz hayalimize.
    Peki hayalimiz almanyada 10 senede ulaşabileceğimiz bir hayalse... 100 sene yaşayacak ve ulaşabilecek miyiz? İşte İMKANSIZLIK burada başlıyor.

    Bu imkansızlığı yıkabilmemizin tek çaresi hemen zengin olmamız. Yada hayallerden vazgeçmek. Hayallerimizden vazgeçersek yaşamanın ne anlamı kalır ki.

    Evim olsun, arabam olsun, bilgisayarım telefonum teknolojik aletlerim olsun istiyorum. Evleneyim düğünüm olsun çocuğum olsun okusun istiyorum. Gezmek, eğlenmek, farklı ülkeler görmek, lezzetler tatmak istiyorum.
    Günümüz şartlarında hep bir yarış içerisindeyiz. Bir sınavdayız ve o sınavdan birileri en yüksek notları alarak en çok maaşı almaya çalışıyor. 2milyon kişiden ilk 500 olmak. Belki o sıralamaları tutturduğumuz zaman, okuduğumuz okuldan çıktığımız zaman 15 bin TL 20 bin TL maaş alabiliriz. Bu yüksek maaş şartlarında bile dış ülkelerdeki hıza ulaşamıyoruz sadece 10 kat ı 2-3 kata kadar düşürebiliyoruz.

    Onun dışında çok nadir büyük girişimlerde bulunan insanlar oluyor. Onun dışında kalanlarımızda hemen zengin olmaya çalışıyor. Bir çoğumuz olamayacağımızı olmayacağını biliyoruz.

    Lütfen siyasi konuya çekmeyelim yorumumu. Bunlar ülke şartları döviz farkı vb. Olanı yorumladım sadece. Yinede bu şartları en aza indirecek kapatacak kişilerde biziz. Umarım her geçen gün ülkemiz milletimiz adına daha güzel daha iyi olur. Ülkemizden güzel girişimler projeler çıkar.

    İnsanın hayatta en kıymetli şeyi zamandır, para değildir. Çünkü hiçbir şekilde telafi edilemez, yerine konamaz. Para gelir, zaman gelmez.
  • 11-02-2021, 01:31:51
    #23
    Zengin olmayı istiyorum, insanlara o zenginliği dağıtmayı istiyorum. İnsanlar, aptalsın dedikçe cimriliği yaşamak, hissetmek istiyorum. Sanırım bundan, zengin de olamıyorum =
  • 11-02-2021, 05:24:05
    #24
    Çünkü; bir kesimin doğuştan sahip olduğu varlıklara ancak 400 yaşında sahip olabileceğimiz gerçeği bizi içten içe fark etmesek de tüketiyor. Hayattaki tüm tükenişler de hırstan kaynaklanıyor, bu kumarda da böyledir aşkta da geri kalanlarda da. Adamlar zengin olma hayali kurmadıkları için, hırs yapmadıkları için hayatlarında başarılı oluyorlar. Biz tüm sağlığımızı para için harcayıp kazandıklarımızla sağlığımızı satın almaya çalışan asalaklarız bu dünyada. Eskiden tarla temel sahibi çiftçi yazın sattığı mahsülü ile birlikte kendini zengin hissedebilirdi, şuan hissedemez çünkü instagramda gördüğü adam 1 günde onun yaşıyorsun bu hayatı denebilecek hayatında yaşadığı her şeyi post olarak paylaşıyor. Teknoloji ile birlikte zenginlik kavramı da değişti aslında, kendinizi zengin hissedebileceğiniz bir limit yok, sizin limitiniz birileri için sadece yat kirası. Bütün bunların sonu yok, konu hakkında ciltlerce kitap yazılabilir. Bu da cevabı olmayan bir soru aslında.