• 23-01-2021, 13:36:14
    #1
    Yani çoğu sitede reklam engelleyebiliyorlar nasıl böyle bir erişime sahipler,arkasında yatan kod mekanizmasi nasıl işliyor kısaca.
  • 23-01-2021, 13:43:12
    #2
    Whitelist olarak bazı siteler ekleniyordu galiba onlar istisna oluyor ve gösterimleri oluyor, yada adamlar bir açık bulup onu kullanıyor olabilir.
  • 23-01-2021, 13:47:52
    #3
    Üyeliği durduruldu
    Çalışma mantığı genel olarak oluşturulan kurallara dayalı aslında. Örneğin uBlock'u Chrome'da eklenti olarak kurduğunuzda tüm ağ trafiğine erişebiliyor ve daha önce hazırlanan ad listlerde belirlenen filtrelerle uyuşan HTTP isteklerini bloke ediyor. Opera'da ise sayfaya CSS enjekte ederek reklamları gizlemeyi/engellemeyi tercih etmişler. Bunu Javascript ile yapan da var.
    Yani kısaca daha önce hazırlanan engel filtreleriyle eşleşen istekleri engelliyor. Engellerken birçok farklı method kullanabilir. (CSS/HTTP/JS ile engelleme vb.)