Hatalı basım mı... Para eder mi?
15
●399
- 18-01-2021, 13:51:46dostlar rica ediyorum koleksiyon bilgisi "sıfır" olan arkadaşlar konuyla ilgili yorum yapmasın. bu paranın 50+ değeri var, koleksiyonerler bu ve benzeri paralara oldukça ilgililer, her zaman bu şekil darphane basımlı hatalar karşımıza çıkmıyor, ortalama 1 milyon parada 1-2 tane basım hatası çıkar ve o yüzden kıymeti de vardır. boş boş atmayın rica ediyorum değeri yok bilmem ne gibisinden.
(bu arada sonunda sıfır olmayan paraların değeri yok çünkü aseton ile paranın üzerindeki bir çok yazı silinebiliyor ve bu baskı hatası değil sonradan yapılıyor, paraya zarar vermenin de anayasımıza göre cezası vardır ve ciddi bir suçtur. fakat bu hata basım hatası olduğu için kıymeti vardır) - 18-01-2021, 18:29:30Biz hatalı parayı esnafa veremiyoz valla hocam geçen 200 tl verdim adam dediki bunun şeridi yanlış yerde almam ben bunu dedi.
Demekki hata etmiş
)
- 18-01-2021, 19:16:07şu anda olmasa da ilerde para edecek hatalar bunlar.Burakaltinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
örneğin (paranın ne olduğunu söylemeyeceğim) bir sikke var, üzerinde fayton var yanında da iki tane sütun. Fakat sadece 4 tane para var piyasada 3 sütun ve 3 fayton tekeri. paranın kendisi normalde 1k dolar fakat bu 3 para müzayede de 100k dolara satılmış. 4. bulundu tahmin edin değerini
bu şekilde para ediyor. yani hatanın da cinsi belirtisi çok önemli. Bu para imha edilmeli normalde ama bir şekilde çıkıyor aradan.
Bu arada konudaki para sahte gibi geldi uzman bakışı değildir sadece çok belirgin çizgiler var.
)
