Hocam aküler normalde iki yıllıkdir. İki yıl boyunca tam randımanlı çalışırlar ondan sonra ansızın bir soğuk kış sabahında ömrünün son nefesini verir ondan sonra ne yaparsanız yapın nafile yeni akü şart 500₺ verip starter alacağınıza yeni akü almanız daha mantıklı yeni aküden sonra sorun olacağını sanmıyorum
Anladım hocam , aracı geçen Ağustos ayında aldım ama akü ne zaman değiştirildi bilmiyorum. Yarın servis belgelerine bir bakacağım , eski sahibi muhtemelen serviste yaptırmıştır.
Sağlıklı bir akü normalde 2 günde boşalmaz.
Akünün hızlı boşalmasının 2 nedeni vardır; ya kaçak vardır ya da akünün ömrü bitmek üzeredir. Akümü yazın yeniledikten sonra 8-10 gün aracımı kullanmadığım zamanlar oldu ve buna rağmen tek marşta aracım sorunsuz çalıştı, 1 aydan uzun süre araç yatarsa akü yeni olsa bile deşarj durumu olabiliyor ama 2 günde boşalması normal değil kesinlikle.
Voltmetreniz varsa akü voltajını ölçebilirsiniz, kontak kapalıyken 12 volt ve altında değerler görüyorsanız akü ömrünü doldurmak üzeredir, sağlıklı akü normalde kontak kapalıyken 13-14 volt vermelidir.
Kaçak konusunu bilmiyorum hocam , soğuktan dolayı aracın camları ve kaporta buzlanıyor. Elektrik aksamı üzerinde herhangi birşeyde buz yapıp kaçak yaptırıyorsa olabilir.
Elimde voltmetre yok fakat şu çakmak girişine takılan şarj cihazı var üzerinde volt değeri yazan , bugün bakmadım ama geçen o da 5-6 V civarında gösteriyordu. Oraya da 12v gelmesi gerekiyor bildiğim kadarıyla.