• 07-12-2020, 19:49:18
    #1
    Üyeliği durduruldu
    Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır çalışıyordum normalde full düzenli maaşım yatar fakay bu defa 2 ay maaş ödemesi yapmadılar ve sskyı kontrol ettigimde 3 ay ücretsiz izin gösterip ödenmedigini gördüm ve şimdide ben işten çıkmışım gibi gösterip işime son vermişler tabi bu durumu şirkette çalışan herkese yapmışlar. Sorum şu bunları nereye şikayet edebilirim sonuç alırmıyım nasıl sonuç alırım?
  • 07-12-2020, 19:52:48
    #2
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    yapacak bir şey yok hocam gitti maaaşın
  • 07-12-2020, 19:53:18
    #3
    Firmaya en yakin bolge mudurlugune git yanina bir kac arkadasinida al gorevlilere durumu izah et sikayet dilekcesi doldurman istenir. Bu islerle ilgilenen bir avukat ile gorusseniz en dogrusu olur.
  • 07-12-2020, 19:56:38
    #4
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Hocam hızlıca işkura gidip başvur. Pandemi nedeniyle işten çıkarmak yasak. Toplu şekilde giderseniz sonuç alırsınız ama şirket kapatıp gittiyse olay birazcık uzar. İşkur evrağınızı sgk ile de paylaşır. Sgk yüklü ceza yaptırımı da uygular. Bu şekilde sorunu hızlıca çözersiniz.
  • 07-12-2020, 20:13:33
    #5
    Üyeliği durduruldu
    İleride mahkemelik bir durum olursa her gün ise gittiğinde video çekebilirsiniz hocam kanıt diye
  • 07-12-2020, 20:17:37
    #6
    Üyeliği durduruldu
    zenginmedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İleride mahkemelik bir durum olursa her gün ise gittiğinde video çekebilirsiniz hocam kanıt diye
    Hocam firma çok üçkagıtçı bir firmaydı pandemi yüzünden mecbur çalışıyorduk, internette kozmetik firması üzerinden bitkisel ürünler( maske, agrı kesici krem gibi) ürünler satıyordu ki bunların onayını tarım bakanlıgından almak için bakanlıkta bazı çalışanlara 30k+ rüşvet verdiklerini biliyorum siz düşünün. bela olurlar diye mahkemeye gitmek istemiyorum