Arkadaşlar yeni açacağım yer için yazarkasa-pos ihtiyacım var. Bu konuda özellikle işleyişi konusunda bilgisi olan var mı acaba?
Anladığım kadarıyla pos makinesini alıp bankaya gidip entegre işlemlerini yaptırıyorum.
Örneğin Arçelik v.s bile yazarkasa pos satıyor. bu posları alıp ne gibi işlemlerden sonra bankaya entegre oluyor?
hangi banka ile çalışmalıyım?
Hangi pos makinesini kullanmalıyız?
Yazarkasa-Pos Öneri-İşleyiş hk.
4
●81
- 01-12-2020, 15:56:08
- 01-12-2020, 16:01:15Vergi Levhası ile satın alıyorsunuz, satıcı firma yazarkasa gib sorgusu yapıyor.
Sonrasında duruma göre ya aktif hazır kurulu gönderiyorlar yada servis kaydı oluşturuyorlar servis gelip yerinde yapıyor işlemi.
Bu işlemlerin ardından bankanıza başvuruyorsunuz uygulama yükletmek için, banka direk kendi posunun uygulamasını kasanıza yüklüyor.
Şu Kriterlere Dikkat Edin:
* Seyyar / Sabit
* Pilli / Pilsiz
* Temaslı / Temassız
* Pin Padli / Pin Padsiz (Şifreyi Kasanız Üzerinden mi Girsin Müşteri Yoksa Keypad/Pinpad İle mi?)
* Uygulama Uyumluluğu (Hangi Bankalar İle Uyumlu)
* GPRS/GSM Modüllü veya Modülsüz (Simkart İle Kullanabilmek İçin)
Piyasada en çok tercih edilen markaların başında Ingenico geliyor, Profilo veya Telestar'da alabilirsiniz (Ingenico'ya göre nispeten daha ucuzdur), Seyyar istiyorsanız maliyette çok çok düşük olsun dersenizde Inpos M120 'ler var bunlara bir bakın. - 01-12-2020, 17:03:00beko 300tr kullanıyorum 2018 temmuzda 2.el olarak almıştım hala canavar gibi çalışıyor hiç sorun yaşamadım çok şükür dokunmatik ekranlı kullanımı güzel. Sim kart bulunuyor iş yeri dışına çıkıp ödeme alabiliyorsun. Banka olarak ise ziraat ile çalışıyorum 2018 den beri kart aidatı yok ıvır zıvır kesintiler yok bloke yok ertesi gün yatıyor 1000 TL de 14 TL kesti en son bu aralar kesiyor ama genelde arada değişiyor fiyat . Bu şartları sunan başka banka yok diye düşünüyorum. Hiç bir kesintisi yok sadece 14 TL alıyor 1000 TL lik çekimde.