İstanbul'da 30 yıllık daireyi yenilemek için nerelere başvuru yapmanız gerekiyor ? Apartmandaki herkes imzaladı.
Birde devletin binayı kentsel dönüşüme alması ile apartmandaki insanların müteahhide özel olarak yaptırması arasındaki fark nedir ? Teşekkürler
Ev Kentsel Dönüşüm Hk.
6
●73
- 21-11-2020, 15:07:27Üyeliği durduruldu100 150bin gibi paralar ödenmesi gerekiyor ve daire metrakare olarak küçülüyor. Benim dayımların 125 metrekare dairesi 95 metrekareye düştü üstünede 125bin tl ödediler müteahhite bina yenilenmiş oldu sadece. Kira yardımı yapıyor diye biliyorum devlet eğer anlaşıp bir müteahhit ile başvuruda bulunursanız onun dışında kendi kentsel dönüşüm adına bir şey yapıyor mu bilmiyorum.
- 21-11-2020, 15:07:56Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Kentsel dönüşüm bölgesinde mi eviniz?
- 21-11-2020, 15:16:22Söyleyeceklerini biliyorsunuzdur belki ama ben yine de bildiğimi söyleyeyim.
Öncelikle apartmanınızın bulunduğu parselin kentsel dönüşüm sınırları içinde olması gerekiyor.
Devlet bizzat kendisi kentsel dönüşüm yapıyor mu bilmiyorum. İnşaat olarak yaptığını duymadım. Genelde müteahhit ile anlaşırlar. Müteahhite yaptırırsanız da anlaşma yaparsınız. Bu anlaşmanın çok detaylı olmasına dikkat edin. En ufak açıktan faydalanabilirler. Kaçar daire alacaksınız, alacağınız daire kaç m² olacak, bodrum kattaki hakklarınız nedir, otopark olacak mı, olacaksa daire başı kaç araç vs. vs. Bir de apartmandaki bazı uyanıklar tanıdık müteahhit bulup kendine diğerlerinden fazla şey almaya çalışabilir.
Ayrıca devlet kentsel dönüşümdeki her hane için belli bir süre kira da veriyor, bunu biliyorsunuzdur zaten. - 21-11-2020, 16:07:54Nereden öğrenebilirim bunu hocam ev istanbul avcılar'da bölge olarak kentsel dönüşüm mu bilmiyorum ama en riskli deprem bölgesindeDublinmerkez adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 21-11-2020, 16:17:41Üyeliği durdurulduAvcılar deniz köşkler bölgesinde ise orada imar yasağı var diye biliyorum onun dışında ise aşağıdaki katalogdan ulaşıp bilgi alabilirsiniz.
https://avcilar.bel.tr/kentselDonusu...el_donusum.pdf - 21-11-2020, 17:10:24Teşekkür ederim hocam.PANDAA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle