• 19-11-2020, 13:21:39
    #1
    Merhabalar,

    Bir Başkadır dizisini izledim ve içimden geçenleri iyi - kötü yazmaya çalıştım. Sizlerden 5 (beş) dakikanızı ayırıp okumanızı ve eleştirmenizi rica edebilir miyim? Yazım

    Saygı ve sevgilerimle.
  • 19-11-2020, 13:36:10
    #2
    Diziyi izlemedim. Bundan dolayı spoiler yememek için sadece ilk paragrafı ve ikinci paragrafın bir kısmını okudum. Biraz da diğer yazılarınıza göz attım.

    1- Yazım kurallarına daha fazla dikkat etseniz iyi olur. Bağlaç olan -de -da konusuna bakabilirsiniz. Başka bir yazınızda da aynı hataya denk geldim.
    2- Sıralı ve uzun cümleler yerine cümleleri daha basit kurabilirsiniz. Bu okuyucuya kolaylık sağlar; aynı zamanda metne akıcılık katar.
    3- "Şunu belirteyim, bunu söylemek istiyorum" gibi kalıplar gereksizdir. Okuyucuyu yormaktan başka bir işe yaramaz. Bunları azaltmanız iyi olur.

    Bunların dışında kendinizi ifade edebilme yeteneğinizin olduğu açık hocam. Bunlara da dikkat ederseniz çok daha iyi olur. Sağlıkla kalın.
  • 19-11-2020, 13:37:35
    #3
    Öncelikle elinize sağlık. Çok fazla (hatta hiç) kitap okuyan bir tip olmadığımdan iyi yada kötü eleştiride bulunmayı fazla tercih etmiyorum. Sizin için okdum ve gayet başarılı buldum fakat daha yazarlığın başlarındaymışsınız gibime geldi. Umarım gelecekte çok daha güzel yazılara imzanızı atarsınız...
  • 19-11-2020, 13:43:08
    #4
    Eleştirilerinizden dolayı çok teşekkür ederim.

    Açıkçası yazmayı çok fazla seven birisi değilim, çok klişe olabilir ama okumayı daha çok seviyorum. Sırf konuşmaktan çok dinlemeyi sevdiğim gibi

    Artık ben de yazmak istiyorum, eleştiriler beni daha doğru işler yapmama sebep olacaktır. O nedenle hakaret ve aşağılayıcı olmayan tüm eleştirileri kabul edebilirim.