Merhabalar, aramızdaki şirket sahibi arkadaşlara bir kaç sorum olacaktı;
1- Araç vergiden düşülüyor mu ? şirket arabası olarak alınacak fakat bildiğimiz 4 kapılı şahsi binek araba mercedes, volkswagen gibi markalar
2- Telefon vergiden düşülüyor mu ? İş için kamera farkı ile mecburen en iyi telefon alınması lazım.
3- Örneğin bir otelde kaldım bu vergiden düşülüyor mu ?
Teşekkürler
Vergiden düşmek Hk.
8
●166
- 07-11-2020, 02:25:16Şirket adına fatura keserek aldığın her şeyi gider ya da demirbaş gösterebilirsin. Şirketi satarken/kapatırken de bunları ya fatura ile satmalısın ya da zayi olduğunu ispat etmelisin. Kamera zayi oldu diye beyanla geçiştirilir ama araç geçiştirilemez. Ayrıca şirketin bir borcu olursa bu mallara direk haciz konulabilir. Vergi ve SGK borçları dahil.
- 07-11-2020, 02:26:14sanırım şöyle bir şey vardı duyduğum şehir efsanesi mi tam olarak bilmiyorum yanlış isem beni de aydınlatın.
şirket sahibi biri eğer kendine araç alıyorsa ek vergi ödüyormuş bunun neresi doğru neresi yanlış bilmiyorum dediğim gibi
ama diğer kısımların tamamını gider olarak gösterebiliyorsun. Şahıs firmasında tc/vkno Ltd. ve Aş. lerde ise irsaliye bilgileri veya kaşe bigileri yeteri oluyor fatura kesiminde - 07-11-2020, 02:44:08Takip ettiğim bir müşavirin yazıları işinize yarayabilir.
https://medium.com/t%C3%BCrkiye/hang...z-6ddd492af1a3