• 06-11-2020, 14:40:47
    #1
    Merhabalar Günlerdir Aklımda Bu soru var ve çevremden bi kaç kişide bunu düşünüyor,
    Amerika Seçimlerinde Olan
    Joe Biden türk düşm*nı deniyor ve seçimi kazanırsa dolar 20 - 30 gibi mevlalara çıkartacağı ve türkiyeye yaptırım uygulayacağı söyleniyor sizce böyle bişey olurmu?
    ve anlık
    Amerika Seçim İstatikleri:
  • 06-11-2020, 14:41:41
    #2
    Sorun değil bizim Allah'ımız ve keyif çayımız var.
  • 06-11-2020, 14:42:59
    #3
    Seçim sonuçları bir kaç gündür öyle gözüküyor sanırsam tekrar sayılacak. Şuanki ekonomimizi ele aldığımızda dediğiniz rakamlar uzun vadede imkansız değil.
  • 06-11-2020, 14:43:34
    #4
    Alıştık biz, sorun olmaz fazla.
  • 06-11-2020, 14:43:35
    #5
    Bu bana çok abartılı geldi.
  • 06-11-2020, 14:45:52
    #6
    Trump kağıt üzerinde kaybetsede, mahkemeler aracığıyla sonuçları kendi lehine çevireğini düşünüyorum. Abd tarihinde en çok hakim atayıp ve yer değiştiren başkan olarak tarihe geçmiş
  • 06-11-2020, 14:47:06
    #7
    1 sıfırlık işleri var, haberleri yok !
  • 06-11-2020, 14:48:08
    #8
    Türk düşmanı olmayan Amerikan başkanı yoktur. Obama Türk dostu değildi, Turmp ta değil, Biden da Türk dostu olmayacak. Sadece Biden başkan oldu diye de dolar artmaz. Hatta bidenın ekibinde Türkiyenin kazanılması gerektiğini düşünen ve bununla alakalı makale ya da kitap yazan birinin olduğunu okumuştum.
  • 06-11-2020, 14:49:48
    #9
    Türk düşmanı olduğunu nereden duydunuz ki? Anlamadığım şu cidden uluslararası ilişkiler konusunda sıfır bilginiz var sanırım? İslam dünyasının israille olan sorunu malum ancak sürekli ticaret halindeyiz, fransa ile son dönemde bozuştuk ama ikili ilişkiler devam etti, hükümetin en büyük hatası abd ilişkilerini trump üzerinden kurmasıydı, üstelik abd'de 2 dönemden fazla seçilemiyor iken? önce bu sorgulanmalı... abd ilişkiler benzer düzeyde gider, dolar yükselmiyor ayrıca tl değer kaybediyor. seçim döneminde dolar değer kaybetti üstelik.

    ayrıca seçimi kazandı gibi zaten, mahkemeye de gidilse sonuç değişmez, michigan'daki davayı kaybetti bile trump, orada hukuk kimsenin arka bahçesi değil, yasama, yürütme ve yargı oldukça bağımsız. ayrıca biden senatoyu kaybetti, rahat bir 4 sene geçiremeyecek başkan olmasına rağmen. ama trump'ı sevmeyen çok senatör varmış cumhuriyetçilerden ve biden'in senato noktasında cumhuriyetlerden de destek alacağı konuşuluyor.