Selam arkadaşlar,
Mayıs ayından beri fiber altyapı için Türk Telekom ile uğraşıyorum. İlk olarak gittiğimde toplu imza getirin öyle işleme alalım dediler 20 daireye imza attırdım önlerine koydum 1 ay içerisinde keşif yapılıp proje aşamasına geçilir dediler ve bunu söylediklerinde Mayıs ayıydı. Ne gelen oldu ne arayan oldu Türk Telekom Müdürlüğünü arıyorum telefon açılmıyor, sosyal medya üzerinden şikayet ettim aramaları 2 hafta sürdü. Söylenen ise “şuan bir çalışma yok ne zaman olacağını bilemiyoruz” BTK üzerinden şikayet ettim, keşif çalışması en kısa zamanda başlanıp projeye geçilecek cevabı verildi. İşin tuhaf kısmı tam karşımdaki (30-40 metre) sitede Süperonline fiber altyapısı var onlarlada iletişime geçtim standart cevap verdiler. Ne yapmalıyım arkadaşlar ?
Fiber Altyapı
9
●186
- 20-10-2020, 14:54:47
- 20-10-2020, 15:00:52Hocam onlarla iletişime geçtim formda oluşturdum fakat hizmet sağlayamıyoruz dedilerramob7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 20-10-2020, 15:02:49İstanbulda hizmet veriyorlar diye biliyorum.PurogluHosting adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bulunduğunuz ilçede altyapıları yok mu? - 20-10-2020, 15:03:07Superonline (Quicknet) 2007 yılında 3G ihalesinin ardından Turkcell'in baz istasyonlarına fiber götürüp 3G hızını herkese ulaştırmaları için kuruldu, ardından yol üstünde gördükleri sitelere de çektiler ve maliyetleri düşürdüler. Sonrasında Turkcell satın aldı ve adı Superonline olarak kaldı. Buraya bakarsanız altyapının neden size gelmeyeceğini anlayabilirsiniz, mevcutta bir çalışmaları yoksa Superonline 'da Turk Telekom'da fiber getirmez. Turktelekom'un fiberini Superonline, Superonline'ın Fiberini Turktelekom kullanamaz, alt yapıları ve dağıtım noktaları farklı.
Eğer binanızda 30-40 daire fiber alacağım derse, bunu taahhüt ederse Superonline gelip fiber çeker ücretsiz olarak yapar ama dediğim gibi bir kar görüyor olmalılar, yada Telekom Bölge ile görüşüp size dağıtım yapan dolapta fiber olup olmadığını öğrenin, fiber var ise maliyeti karşılamak istediğinizi belirtin, belli ölçüde bir rakam harcayarak bunu sağlayabilirsiniz ve fiberiniz olur.
Her iki yöntemlede fiber alabilirsiniz, İstanbul 'da pek çok yere bu şekilde fiber sağladık geçmiş yıllarda. - 20-10-2020, 15:10:13Hocam 20 daire mevcut, Superonline sanırım bu yüzden çekmek istemiyor. Telekom müdürlüğüne onu sorayım, umarım bir çözüm bulunur cevap için teşekkürler.mrwoox adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam alt yapıda VDSL yok maalesef, olsa ona bile razıyımGIBIRNet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
11 down 0.57 up alıyorum up çok yetersiz kalıyor.
- 20-10-2020, 15:14:45Düşünün oturduğum yerde 11 senedir internet kullanıyoruz ve bu 11 sene içerisinde hat hep adsl di. Daha geçen hafta kutu değiştirme zahmetinde bulundular. Ama gel görki eve 24 mbps den fazlası gelmiyor