Selamlar,
Elimde bir adet Epson L1800 sublimasyon mürekkepli yazıcı var. Yazıcıyı internetten 2. el aldım.
Yazıcıyla aldığım çıktıları kupaya bastığım zaman soluk çıkıyor. MacOS ve Windows ortamlarında bütün baskı ayarlarını denedim. Epson Photo Quality Ink Jet üzerine "En Yüksek Kaliteli" ayarında baskı alıyorum. Kağıda çıkan çıktıda hiç bir sıkıntı gözükmüyor. Herhangi bir solukluk, yatay/dikey çizgi yok. Ancak presslemeden sonra baskı soluk çıkıyor. Bazı renkler hiç yok.
CopyCenter'dan aynı tasarımı sublimasyon kağıda bastırdım, aynı şekilde presledim her şey düzgün.
Kendi transfer kağıdımda sıkıntı olacağını düşünüp, CopyCenter'dan aldığım kağıtla denedim yine soluk çıktı.
Farklı kağıt profillerinde denedim hepsinde aynı sonuç.
Preslemede veya sublimasyon kağıtta bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Yazıcının kafaları tam açık. Püskürtme denetimi yapıyorum kusursuz sonuç çıkıyor.
Yazdırmak için direkt olarak masaüstünden fotoğrafı gönderiyorum. Herhangi bir program (Photoshop vs) kullanmıyorum.
Sorun ne olabilir?
Ücretli/ücretsiz desteğe açığım. Ankara'dayım. Epson servis hizmeti veren arkadaş varsa gelip cihaza bakabilir.
Epson L1800 - Sublimasyon Baskı Sorunu
5
●234
- 04-10-2020, 20:38:21
- 04-10-2020, 21:44:42Üyeliği durdurulduMerhaba, Epson L805 yazıcı aldım bende kupa baskı için renkli baskılarda yeşil renk basıyor benimkide fakat bir çözüm bulamadım.
- 04-10-2020, 22:48:40Hiç bi fikrim yok. Yazıcıyı 2. el sublimasyon mürekkepli diye satın aldım. Mürekkep temizliği yaptırıp SubliNova mürekkeple doldursak sorun kesin olarak çözülür mü acaba?Kadir TUTAK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Test sayfasının yazdırma sonucu:
https://i.snipboard.io/ZcOnXp.jpg
Şu da taratılmış hali:
https://yadi.sk/i/5z87QSraJiUbGA
4 kartuş L3151'den aldığım örnek sayfa yazdırma sonucunda "%75 gri" kısmı böyle gözükmüyor. Grinin bu şekilde gözükmesi normal mi bilmiyorum. - 05-10-2020, 21:22:54Hocam şöyle birşey yapmanı tavsiye ederim. Mürekkepleri iyice bir salla tek tek tanktaki. Sonra tıpalarını aç. Bu şekilde test sayfalarını yazdır püskürtme denetimlerini yap. Sonra tıpaları kapat.
Google yazısı var ya renkli olan onu A4 kağıda döşe mesela 10-20-50 tane o logodan bas 1 kağıda. Bu şekilde toplam 5 sayfaya baskı al ama normal a4 kağıda al özel kağıt ziyan etme.
Bu şekilde son kez özel kağıda baskı alıp press yap. Eğer yine olmazsa bana mailini yolla sana bir dosya göndereceğim.
Ekleme: Çıktıları photoshop üzerinden almanızı tavsiye ederim. - 07-10-2020, 23:16:33Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim, sorun devam ediyor