İş yerimize pos cihazı alacağız ancak pos cihazı sistemleri hakkında kafama oturmayan noktalar var. Bu konuda bilgi sahibi olanlar tecrübelerini aktarırsa çok memenun olurum
1-)Hangi pos cihazı?
Hangi marka ve model pos cihazı önerirsiniz. Ben Beko 300TR düşünüyorum 1.599'a satılıyor. Ancak sinyali ve yedek parçalarının pahalı olması konusunda epey şikayet görünce emin olamadım. Siz hangisini önerirsiniz ve eksi ve artı yanları neler?
2-) Hangi banka ile çalışmamızı önerirsiniz?
Bankaların komisyonları arasında çok ufak farklar olduğu için bu konuda komisyon dışındaki noktalara daha çok önem veriyorum açıkçası. Çünkü ciromuzu göz önünde bulundurursak aradaki komisyon farkları çok az bir miktar etki ediyor. Çevremdeki insanlar Halkbank'ı tavsiye etti daha çok. Halkbank ile görüşüğümde aylık 15TL vadesiz hesap işletim ücreti ve 35TL ise pos cihazı ücreti istediklerini öğrendim. Bu 35TL'yi pos sizin olsa bile kullanım ücreti olarak alıyorlarmış bu kısmı tam anlamadım açıkçası. Hatta Beko'ya sorduğumda alacağın cihazın garantisi bittiğinde iletişim ücreti de ödeyeceğimi söylediler.
Bu son kısmı tam anlayamadım siz pos cihazınıza aylık toplam ne kadar ve hangi hizmet adı alında ödeme yapıyorsunuz?
Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi forumlar