Gençken peşin paraya ev almak mantıklı mı?
42
●1.937
- 29-08-2020, 18:56:37Eğer düzenli bir geliriniz var ise dediğiniz gibi aylık 9 10 bin tl kenara atabiliyor iseniz aylık 5 6bin tl taksitle bir ev kredisine girip geri kalan parayı biriktmeye devam edip hem de ev sahibi olabilirsiniz
- 29-08-2020, 18:57:26Hayır mantıklı değil.
Gençken al arsanı, yap üzerine prefabrik, bak keyfine.VictoryLoves bunu beğendi.1 kişi bunu beğendi. - 29-08-2020, 18:58:22Üyeliği durdurulduDüzenli değil hocambatikansenn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 29-08-2020, 19:03:17Biriktitirken paran ne kadar değer kazanıyor?
Bugün birikiminin üzerine kredi çekip ev alsan sana evin maliyeti ne oluyor?
Alacağın evin peşin parasını biriktirmek için kaç ay/yıl ihtiyacın var? Ona göre tüm parayı biriktirene kadar evin değerindeki artış ne kadar olacak?
Bunları cevapları var ise hangisi karlı oluyorsa o'dur mantıklı olan. Yok ben biriktiricem Alicam dersen 3 sene daha para biriktirsen evin 3 sene sonraki değerini hesaplaman gerek.
Benim tahmini öngörüm şu yönde; bugün kalan kısmı kredi çekip aylık odemelerin yüksek tutularak ödenmesi. 9 10k öderseniz muhtemel faiz çok çıkmayacaktır. Ancak kredi bittiğinde eviniz üzerine değer koyacaktır. Bu değer faizde bekleyen paranın kazandırdığından daha fazlası olacaktır - 29-08-2020, 19:10:41Hiç korkmadan işime ve kendime yatırım yapardım. Ev almak mantıklı değil. Hele kredi çekerek ev almak hiç mantıklı değil.
- 29-08-2020, 19:11:58Düzenli bir gelirin varsa kredi çekerek almanı tavsiye ederim. Şahsen öyle yaptım 3 yıl dolmak üzere ve bu kadar kısa sürede ödediğim para şu anda gözüme batmıyor ve rahat bir şekilde cebimdeki sıcak parayı işletiyorum. Ama düzenli bir gelirin yoksa ya da risk potansiyeli yüksek bir işin varsa değerlendirmeyi sen yap son karar senin.
- 29-08-2020, 19:13:09projen vs yok ise, yatırım yapmak istemiyorsan bence alınabilir her sene evler hiç olmadı 20k artıyor yılda 20k demek aylık 1500 TL demek + olarak aylık 1000 TL kiradan kurtarsa seni yattığın yerden aylık 2500 TL kar edeceksin
ha ama zaten evin varsa kirada oturmuyorsan 2. evi alıyım mı diye soruyorsan o zaman düşünmek gerek
ha ama zaten evin varsa kirada oturmuyorsan 2. evi alıyım mı diye soruyorsan o zaman düşünmek gerek