Apple mi ? Windows mu?
34
●885
- 28-08-2020, 22:02:25Hocam windows bilgisayar topladım 1.5 sene önce 7 Bin tutu kesinlikle iş için mac alın ben pişman oldum. Mac mini felan alabilirdim. Mobil uygulama felan geliştireceksiniz hele mac tartışılmaz en iyisi.
- 28-08-2020, 22:21:17Herkesin deneyimi farklı olabilir. Ben macbook air kullanıcısı olarak 1 yıldır windowsu neden terkettiğimi anlamış değilim ve çok pişmanım şuan. Windows un ciğerini bilirim gözü kapalı kullanırım. Ama macos a ben 1 senedir çok şeyini öğrenmeme rağmen ısınamadım.
Bir kere macbook air retina ekran değil. 1440x900px çözünürlüğü var. Full hd bile değil. Bu günümüzde büyük bir eksi. Macbook air den macos işletim sistemini silip windows kurdum bir kaç gündür kullanıyorum ekran kalitesi bile değişti neredeyse full hd görüntü kalitesi ortaya çıktı. Macos da herşey çok küçük neredeyse ezbere yerini bildiğiniz tıklanacak yerlere bile ekstra dikkat ederek uğraşarak strese sokuyordu beni. Bir kere özgürlük sunmuyor. Windowsta regedit denen şey var herşeyiyle oyna istesiğin gibi ayarla.
Sözün kısası windows 10 şuan dünyada en çok satılan işletim sistemi ve 10 ile büyük başarıyı yakaladı microsoft artık windows 10 dan başka yeni windows da gelmeyecek, sadece üzerine güncellemeler gelecek.
Ben kesinlikle windows diyorum.
Ha bu arada taşınabilirlik malzeme kalitesi kasanın metal olması ve sağlamlığı verdiği güven tartışılmaz, benim yorumum işletim sistemi için. Macbook aire windows macos dan daha çok yakıştı
gayet İyi anlaşıyorlar.
Bir tek az ısınma sorunu çıktı onu da işlemci termal macununu değiştireceğim. Fanlarını temizleteceğim. - 29-08-2020, 06:20:07Geliştiricilik, yazılım ile uğraşıyorsanız Mac cihazlardan birine sahip olmanız size çok avantaj sağlayacaktır. Framework, eklenti, yazılım kurulumları Windows PC'lerin aksine oldukça basit ve çok hızlı bir şekilde yapılabiliyor ve sağlıklı bir şekilde çalışıyor. RETINA ekrana sahip Mac'lerde ise tasarım yapmak çok daha hoş oluyor.
Mac OS işletim sistemi çok stabil ve hızlı çalıştığı için günlük veya iş hayatındaki kullanımlarda sizi üzmez. İşletim sisteminin bozulması, çökmesi, mavi ekran hataları, format gibi insanın canını sıkan şeyler ile uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz.
Windows'ta olduğu gibi Mac OS'ta da neredeyse tüm yazılımların kırılmış halini bulmanız mümkün.
Mac'ler ile PC'ler arasındaki en can alıcı nokta ise OYUNLAR.. Maalesef ki Mac cihazlar için piyasada pek fazla oyun bulunmamakta, Mac uyumlu olan oyunlarda ya pek stabil çalışmıyor ya da Mac'in aşırı ısınmasına sebep oluyor. Oyun oynamayı sevenler eğer PC sahibi değilse kesinlikle Mac tercih etmemeli. Mac'ler Dünya'nın en iyi donanımına sahipte olsa size asla bir oyun zevki sunamayacaktır. - 29-08-2020, 12:50:24macbookların kapağını kapattığında hazırda bekletiyor zaten. Ama güç tüketimine devam ediyor az da olsa. Akşam kapağı kapatıp sabah açtığımda %5 - 8 arası düşüyordu. Bu esnada mail vs kontrolleri yapıyor sanırım. Böyle bi ayar olacak. Fakat terminal denen bir bölümden internetten araştırma yaptıktan sonra bu güç tüketimini sıfırlamak için bir kaç yöntem bulmuş ve denemiştim ondan sonra hiç güç tüketimi yapmadı.Math adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 29-08-2020, 15:42:24Segment farkı olan iki konuyu kıyaslamak kadar hatalı bir davranış olamaz, iki bin lira sıfır mac pc var mı? Sıfır fiat araba ile sıfır bmw arabayı kıyaslıyorsunuz. Mac için ödediğiniz rakamlara çıktığınızda o ayarda windows pc toplayabiliyorsunuz hatta belki performans olarak daha iyisini bile toplayabiliyorsunuz ama mac deneyimlemiş birisinin windows'a dönmek istemesi ender görülüyor çok çok ender, döndüklerinde fiyat&performans için dönüyorlar.
gayet İyi anlaşıyorlar.