• 31-07-2020, 22:19:47
    #1
    akrabam özel üniversiteye gidiyor ve 2.sınıfın ilk dönem ve ikinci dönemlerinden bazı derslerden kalmış,o kadar dedim özel üniversiteye gitme adamlar para tuzağı diye dinlemedi.

    Şimdi sorum şu,dönemi uzayacak,bu yıl son yılıydı ama seneye devam edecek dersleri verebilmek için,tekrar ücret ödemesi gerekiyor mu,yaz okulu değil bu arada dönem uzaması ücreti olur mu diye soruyorum
  • 31-07-2020, 22:23:18
    #2
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Özelde burslu okuyorsa üniversiteye göre değişir, bazı üniversiteler 4 yıllık üniversite için 5 yıllık burs veriyor uzatma ihtimalin için. Ücretli okuyorsa para isteyeceklerdir uzatılan dönem için.
  • 31-07-2020, 22:23:21
    #3
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Bu sorunun cevabı açıkçası arabanızın gittiği üniversitenin yönetmeliklerine bağlı.
    Fakat özel üniversite olduğu için para almaması gibi bir durumun olacağını zannetmiyorum.
    Özel üniversite olduğu için açıkçası öğrencinin etinden sütünden faydalanacaktır. Akrabanız kaldığı dersleri kendi üniversitesinde okumak istiyorsa, Malesef para verir diye düşünüyorum.
  • 31-07-2020, 22:25:08
    #4
    üniversite adı verirsen daha detaylı konuşulabilir.
    tabi burslu olup olmaması da önemli. burs yoksa her türlü yıllık uzama olacak (iki dönemden de ders olduğu için)
    burslu olanlara bazı üniler burs hakkı veriyor. (bursu oranınca...)
  • 31-07-2020, 22:25:59
    #5
    kavas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    üniversite adı verirsen daha detaylı konuşulabilir.
    tabi burslu olup olmaması da önemli. burs yoksa her türlü yıllık uzama olacak (iki dönemden de ders olduğu için)
    burslu olanlara bazı üniler burs hakkı veriyor. (bursu oranınca...)
    şişli meslek yüksekokulunda okuyor hocam
  • 31-07-2020, 22:26:23
    #6
    Hocam okulun öğrenci işleriyle görüşmesi uygun olur, okuldan okula değişebilir yönetmelik
  • 31-07-2020, 22:27:04
    #7
    Üniversite öğrenci işlerini arayarak bilgi alabilirsiniz. Buradaki kimse bunu bilemez üniversite adını bilmeden.
  • 31-07-2020, 22:28:06
    #8
    FRK35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Üniversite öğrenci işlerini arayarak bilgi alabilirsiniz. Buradaki kimse bunu bilemez üniversite adını bilmeden.
    Üstte yazıyor zaten
  • 31-07-2020, 22:29:33
    #9
    Dreamer_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    şişli meslek yüksekokulunda okuyor hocam

    MADDE 20 – (1) Meslek Yüksekokulunun burslu ön lisans programlarına ÖSYM tarafındanyerleştirilen öğrencilere sağlanan burs, öğretim ücretini karşılar. Karşılıksız olarak verilen bu burs,öğrencilik statüsünün devam etmesi koşuluyla öğrencinin kayıt olduğu programın normal öğretim süresinive zorunlu hazırlık sınıfı okutulan programın bir yıllık hazırlık sınıfı süresini kapsar.(2) Normal öğretim süresi içinde mezun olamayan burslu öğrenciler, kayıtlı oldukları programınders planında henüz almadıkları ve/veya başarısız oldukları dersler için kredi başına ücret ödeyerekakademik takvimde belirtilen süre içinde yarıyıl kayıtlarını yaptırırlar.

    sanırım aydınlatıcı olmuştur.

    (not üniyi ilk defa duydum çok amatör göründü gözüme.)