• 04-07-2020, 15:31:45
    #10
    nokie adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    serbest bırakılmak suçsuz olduğunuz anlamına gelmez. kamu davası açılıncaya kadar toplanan deliller neticesinde sanık olup olmayacağınıza savcı karar verip davayı açacak.
    anladım telefonumu ne şekilde alabilirim 6 ay çok uzun süre benim suçum yokken telefona el koymak nedir muz cumhuriyeti mi burası



    Maqro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu şahıslara ne tür işler yaptığınız önemli. El konulan cihazlarınız kolluk evrakı tamamladığında ilgili savcılığın emanet memurluğuna teslim edilir, inceleme yapılmış ve hakkınızda dava açılmamış ise talepte bulunursunuz iadesine karar verilir. İnceleme yapılmamış ise yapılmasını beklemeniz gerekebilir.
    Hiç bir işlem yapmadım sadece bilgileri olmadığı için makale gönderdiler bende 500tl aldım 300tlsini makale yayınayan kişiye attım olay bu onun haricinde hiç bir işlemim olmadı instagram hesap açma youtube hesap açma vs işlemler yaptım
  • 04-07-2020, 15:34:17
    #11
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    CtnbsOfficial adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhaba

    dün saat sabah 5 sularında kom bursa ekibi eve baskın yapıp teröristmişim gibi evi arayıp silah sorup üstüne birde çatıya çıkarıp 2-3 defa vurdu. Bunları sineye çektim sırf polis işinden olmasın diye. Suçum ise anladığım kadarıyla benim iş yaptığım adamlar bi firmadan para koparmaya çalışan silahlı suç örgütüymüş iş yaptığım adamlar ise çok yakınız onların bilgisayar işlerini yapıyorum diye paylaşımlardan beni sorumlu tutup silahlı örgüt suçuyla yargılandım. Fakat onları bursaya götürdüler biz istanbuldayız tehdit edilenler sanırım bursada ben bilgim olmadığını paylaşımları onlardan para alıp ajansa gönderdiğimi söyledim fakat evime gelen ekip telefonlarımı aldı biri iphone 11 bir xmiomi vatan emniyet ifademi alıp beni geri gönderdi kelepçeleri vs çıkardılar fakat diğer iş yaptıklarıımı cezaevien gönderdiler sanırım. Telefonlarımı vermediler, ifade örneğimi vermediler hiç bir belge vs vermeden geri gönderdiler. İfademi okumadan imzaladım vs vs.

    Nasıl yol izlemeliyim ?
    Geçmiş olsun.Faturalı iş yapmak her zaman en akıllısı olur .Ek olarak hosting ve domainleri müşterilerin açacağı bir hesapta tutmak her zaman daha mantıklı .Kendimi de katarak hosting'den domainden 3 lira fazla alacaz diye kendimizi tehlikeye sokuyoruz.Geçende benim başıma kimya alanındaruhsatı olmayan biri denk geldi site yaptırdı.Halbuki ruhsatsız o alanda site ve satış yapmak yasakmış.Hem hosting hemde domain benim üzerime idi .Az kalsın 3 lira alacaz diye 100 bin lira ceza ve adli işlem ile başımız belaya giriyordu .
  • 04-07-2020, 15:35:42
    #12
    CtnbsOfficial adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    anladım telefonumu ne şekilde alabilirim 6 ay çok uzun süre benim suçum yokken telefona el koymak nedir muz cumhuriyeti mi burası
    kesin süre vermek doğru olmaz. genelde içindekiler kopyalandıktan sonra verilir veya en geç incelendikten sonra iade edilir. takip etmenizde fayda var.

    geçmiş olsun bu arada.