AhmetCAKIR adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Mali Müşavirlerin Mukellef.co ile problemi ne?
10
●436
- 25-06-2020, 21:39:56Bana da öyle geliyor. Yapılan her işlem kayıt altında oluyor zaten. Ancak eskiden alttan alttan tepki vardı. Şimdi N11 in destek vermesiyle mükellef e iyice bir ayaklanma oldu. Aslında kendileri de rakip bir proje kurup daha uyguna sağlayarak hizmeti yarışabilirler. Burada fiyatların düşmesinden yana da bir kaygı var herhalde.
- 27-06-2020, 05:00:01Osmanlı'daki hattatların matbaaya, taksicilerin Uber'e tepkisi neyse bu da öyledir.
Yalnız bu sefer bir fark var, Mükellef vergisini veren bir Türk firması ayrıca da dijitalleşme gümbür gümbür geliyor. Öyle kapattıramazlar kolay kolay. Bedavaya reklamını yapıyorlar farkında değiller. Tüm müşterileri görecek şimdi Mükellef'i.
Misal bizim şehirde sanal ofis hizmeti veren yerler var, 250 TL'den kapı açıyorlar direkt ofisi hiç kullanmak istemiyorum deseniz de niye 99 TL'ye Mükellef'in sanal ofis hizmeti kullanılmasın ki? E-faturasız e-arşivsiz muhasebeye bile aylık 150-200'den kapı açıyorlar, neden tam çözümü aylık 225 TL'ye Mükellef'ten almasın ki firma sahipleri?
Keşke Maliye bir düzenleme yapsa misal 3 kişi ve altı firmalar evden ya da gezici çalışıyorsa stopajdan muaf şeklinde ama nerede yok. Ev kendinin değilse tam kira bedeli üzerinden stopaj hesaplanır diyorlar.
Özellikle tek kişi evden küçük ölçekte çalışıyorsanız, Mükellef'i kesinlikle tavsiye ederim. Temiz çözüm.
