Arkadaşa verilen borcu nasıl alabilirim?
14
●331
- 25-06-2020, 00:00:08Dekontu icraya koyun. Özellikle dekont da borç yazmışsanız itiraz etse de kazanırsınız
- 25-06-2020, 00:38:01nasıl yapıcaksın bilmem ama acil olduğunu söyle biraz afra tafra yap parayı alınca birdaha yüzüne bakma delikanlı adam parayı istemeden verir
- 25-06-2020, 01:14:23Merhabalar,
Arkadaşa verilen paranın pek geri döndüğünü görmedim. Özellikle en iyi arkadaşımsın diye geçinen bu tipler, dediği günde ne parasını verir, nede aylar geçsede hatırlayıp verir.
Gün gelir borcunu istemeye gidersin, yok sıfırı tükettim, yok şu oldu bu oldu.
Tabii bu süreçte altına iPhone'da çeker bu arkadaş.
Ve aylar sonra, bu arkadaş sanki günü gününe borcunu ödemiş gibi, gelir tekrar para ister. Bu gibileriyle ilişkiyi direkt kesmek lazımda işte... olmuyor bazen.
* Arkadaş ile arada paranın lafı olmaz. Ama bu bir bahane değildir. Bu kişi arkadaşta olsa, müşteride olsa, şu şu günde paramı ödeyeceğim diyorsa ödemek zorundadır. Şayet ödemeyecekse, o borcu almayacaktır. Bu şekilde iyi niyet su istimal ediliyor. Çok arkadaşıma ilettiğim "borç" parayı geri alamamışlığım oldu.
Kusura bakmayın hocam biraz sinirlendim ve ondan uzun oldu.
Size tavsiyem hocam, çok acil bir durumu yoksa kimseye borç vs. atmayın.