• 15-06-2020, 11:07:18
    #1
    🔶 Stripe - Paypal 🔶
    Selamlar, vergisini vermeyip büyük satışlar yapan siteler nereye şikayet edilir? Fatura kesmemekte ısrarcılar. İşlemler nelerdir?
  • 15-06-2020, 11:08:18
    #2
    https://ihbar.vdk.gov.tr/



    Ek olarak: vergi denetim kuruluna yapılacak ihbarlarda geriye dönük 5 yıl defterlerin incelenmesini talep edebilirsiniz. Ayrıca İhbar ikramiyesi talebi hakkınızda var, %10 olması lazım.

    ayrıca incelemelerde;

    "sahte fatura düzenleme/kullanma",
    "muhteviyatı itibarıyla yanıltıcı belge "

    gibi şeylere de rastlandığından, "muhtemelen" diye belirtip bu hususlarında araştırılmasını isteyebilirsiniz.

    bu şekilde ne var ne yok araştırılır, üstüne ikramiye alırsınız. yeter ki ihbar gerçek olsun ve somut bilgi ve belgelere dayansın.

    ihbarlar gizlilik esasına göre yürütülüyor, o yüzden kimliğim açıklanır mı gibi bir endişeniz olmasın. tüm evraklar "gizli" kaşeli ve sadece kurum ile sizin aranızda kalıyor.
  • 15-06-2020, 11:27:53
    #3
    Kurumsal PLUS
    Zamanında sahte fatura veren oto tamircisini ihbar etmiştim. 1 ay sonra filan sonuç verdiler. Yukarıdaki linke güvenebilirsiniz ilgileniyorlar vergi ile ilgili hemen