Haberi okuyunca çok anlamsız bir durum söz konusu. Nasıl adam dolandırıldı onu çözemedim ya haberi yapan kişi tam anlatamadı ya da adam iyi anlatamamış.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem...-oldu-5845524/
130 bin lirasını çaldırdı!
7
●334
- 30-05-2020, 19:12:56Araba satıcısı adamdan kapora almak yerine hesabında parasının olup olmadığını görme bahanesiyle hesabının fotoğrafını çektiriyor. Adamlar ptt diye ısrar etmişler. Demekki ptt atmsinde Hesap dökümünde Karekod benzeri bir para çekme kod vs. var. Ama adamlar o ekran görüntüsüyle hesaba kendi telefonlarını kaydetmişler nasıl yaptılarsa ve parasını almışlar. Durum bundan ibaret. PTT kadar rezil bir sistem daha görmedim ben her konuda.
Sözcünün sitesi reklamdan yazı okunmuyorU_uR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Direk burada paylaşılsa bence de mantıklı olurdu.
- 30-05-2020, 19:18:34Sanki bir yerde daha okumuştum. Adamlar pttye para yatirmalarini istiyor. Sonra konuştuğu kişinin telefon hattını kopyalatip sanirim şifre yenileme yapıp parayi kendi hesabına transfer ediyor. Ss istemesinin sebebi hatti kopyalatacagi icin bosa uğraşmak istememesi. Bu sıralar ayni haberler cok var. Dikkat edin.
- 30-05-2020, 19:18:53""""Fiyat konusunda anlaşan ikiliden ilanı koyan satıcı iddiaya göre, Sanlıya herhangi bir kapora ödemesi yapmamasını ancak PTTden hesap açıp parayı yatırmasını ve ardından ekran görüntüsünü paylaşmasını istedi. Bunun üzerine Sanlı, en yakın PTT şubesine giderek hesap açtırdı, ardından 130 bin lira para yatırdı ve ekran görüntüsünü karşı tarafla paylaştı.""""
Çok ilginç bir durum bunu okuyunca başta adama yolladı sandım kendi hesabımı adamın hesabımı kafam karıştı

